Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков

...
Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко Рашков махна и шефа на Инспектората в МВР, докато е в болничен

Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков е освободен от служба ръководителят на дирекция " Инспекторат " в Министерство на вътрешните работи Николай Гешев.

От министерството оповестяват, че заповедта е на съображение " добито право на пенсия " и влиза в действие от 12 май.

Гешев обаче е в болничен от вторник поради затруднения след преболедуван Covid-19. Той описа пред, че е издирван, с цел да му бъде връчена заповед за уволняване.

" Не съумях да я получа, защото се намирам в отпуск по болест. Разбрах, че са идвали чиновници на Дирекция " Инспекторат " и на Дирекция " Човешки запаси " с такава концепция, само че не съумях да се видя с тях ", сподели Гешев и отхвърли тезата, че болничният му е обвързван с встъпването в служба на новото служебно държавно управление.

Разказа още, че е уволняван и преди - през 2017 година, още веднъж по време на служебно държавно управление. Въпреки това в този момент е сюрпризиран. Не намира законово съображение за това и твърди, че в случай че е дисциплинарно, би трябвало да има инспекция.

" Това се дължи освен на доноси, само че и на упоритости, задачата е да се овладее Инспектората на Министерство на вътрешните работи, тъй като той прави главните инспекции и в тях откриваме нарушавания. Някой път в мое неявяване може да бъде казано Инспекторатът да не извърши избрана инспекция или да извърши тенденциозна инспекция ", съобщи Гешев.

Той не е разговарял с новия вътрешен министър Бойко Рашков, само че са работили дружно в предишното. " Единственият случай, в който той се е срещнал с моята работа е преди 6 година, когато той беше ръководител на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства. Беше дал една висока, позитивна оценка за нашата работа ", уточни Гешев и добави, че не е политически привързан. Отхвърли и опцията да има пропуски в работата му. " Даже бях упрекван от сътрудници, че формирам инспекции и вътре в Инспектората ", сподели още той.

Както и при предходното уволняване, Николай Гешев ще търси правата си. Тогава е възобновен на работа след правосъдно решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР