Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна

...
Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна
Коментари Харесай

АПИ въвежда от днес зимното поддържане на републиканската пътна мрежа

 Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски от през днешния ден 20 ноември, се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. АПИ приканва водачите, в случай че до момента не са подготвили колите за пътешестване при зимни условия да го създадат, защото от идната седмица се чака захлаждане и по високопланинските региони е допустимо дъждовете да минават в сняг. 

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. Към момента по опорните пунктове са близо 1800 машини. В края на октомври АПИ ревизира готовността на пътноподдържащите компаниите за идния зимен сезон 2019/2020. Осигурени са над 83 хил. т сол, 112 хил. т пясък, 3 340 т химически материали за култивиране на пътната настилка на републиканските пътища, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите. Пътноподдържащите компании не престават с доставките за идния зимен сезон.

На шефовете на 27-те регионални пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР