Със заповед на правосъдния министър Цецка Цачева внасянето на учебници,

...
Със заповед на правосъдния министър Цецка Цачева внасянето на учебници,
Коментари Харесай

Цачева забрани внасянето на книги в ареста

Със заповед на правосъдния министър Цецка Цачева внасянето на учебници, книги, вестници и списания в ареста е неразрешено. Ако някой от арестуваните изиска да чете, би трябвало да си купува съответните издания от лавката към пандиза. За това заяви в профила си във фейсбук ръководителят на Пловдивската адвокатска гилдия Стефан Левашки.

„ Учебници и книги, уважаеми дами и господа. Искам да напомня на госпожа министъра, че в ареста влизат и грамотни и интелигентни хора, доста от които изобщо не стигат до съд, а какви тъкмо книги и учебници предлага лавката на ареста, оставям на вашето въображение. Честит Ви ден на будителите”, написа Левашки.

Под този пост шефът на ареста в Пловдив Стайко Славчев разяснява, че там има библиотека с над 100 книги. Адвокат Красимир Елдъров пък позволява, че измежду тях „ несъмнено липсват " Граф Монте Кристо ", " Солунските атентатори " и други, които основават неблагонадеждни показа у читателите”.

Левашки оповестява още, че ще изиска заповедта на Цачева по формален ред, а негови сътрудници към този момент обмислят по какъв начин да оспорят тази възбрана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР