Със заповед на министъра на здравеопазването от 6 март 2023

...
Със заповед на министъра на здравеопазването от 6 март 2023
Коментари Харесай

МБАЛ Смолян одобрена да обучава специализанти в 20 специалности

Със заповед на министъра на опазването на здравето от 6 март 2023 година МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “  АД, гр. Смолян, е утвърдена да прави действия по следдипломно образование на лекари специализанти по 20 специалности за идващите пет години, заяви изпълнителният шеф доктор Марин Даракчиев.

В момента в болничното заведение се образоват 13 лекари-специализанти по контракт с Медицинския университет гр. Пловдив. За първи път млади медици ще могат да специализират в Смолян и по специалностите „ Детски заболявания “, „ Физикална и рехабилитационна медицина “ и „ Обща и клинична патология “.

Лечебното заведение е утвърдено да прави действия и за клинично образование на студенти по медицина, както и клинично образование на студенти от професионално направление „ Здравни грижи “  по следните специалности: „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Лекарски помощник “.

В момента се образоват три випуска студенти по компетентност „ Медицинска сестра “ по контракт с Тракийския университет в гр. Стара Загора, прецизират от лечебното заведение.

„ Традиция е образованието на студенти и специализанти в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ АД – гр. Смолян. Десетки са миналите през болничното заведение млади лекари, които сполучливо са защитили компетентност, множеството от които са останали да практикуват в болничното заведение и района “, сподели още доктор Даракчиев.

За лекари-специализанти ще бъде разгласен конкурс.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР