Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно са

...
Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно са
Коментари Харесай

Посмъртно повишиха във военно звание двамата загинали пилоти

Със заповед на министъра на защитата Атанас Запрянов посмъртно са нараснали във военно звание двамата офицери, които починаха при осъществяване на служебния си дълг на 13 септември в авиобаза Граф Игнатиево.

Майор Петко Димитров Димитров – шеф на работа „ Планиране и отчитане на летателната активност “ в поделение „ Летателно-тактическа подготовка “ на военно формирование 52090 - Долна Митрополия, е нараснал във военно звание „ подполковник “.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши специалист III степен в работа „ Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка “ на поделение „ Летателно-тактическа подготовка “ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е нараснал във военно звание „ капитан “.

Двамата починаха в петък, 13 септември, по време на подготвителен полет с учебно-боен аероплан L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата във връзка 20 години от приемането на България в НАТО и по време на деня, в който президентът Румен Радев посети базата за генералната подготовка.

Във вторник от военната прокуратура в Пловдив оповестиха, че събраните досега данни демонстрират, че майор Петко Димитров е пилотирал самолета сега на злополуката. Намерената черна кутия на машината към момента не е разчетена. В понеделник тя е била изпратена в поделението в Долна Митрополия, макар че бе обявено, че ще бъде изпратена в Чехия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР