Със заповед на министъра на образованието и науката основно училище

...
Със заповед на министъра на образованието и науката основно училище
Коментари Харесай

Основно училище в Еленския балкан става обединено

Със заповед на министъра на образованието и науката главно учебно заведение „ Отец Паисий “ в еленското село Майско е преобразувано в обединено учебно заведение, заради нуждата от продължение на образованието на учениците в по-висока степен – първи гимназиален стадий, и основаване на условия за достъп до качествено обучение. За преобразуването на школото кметът на общината изпрати предложение до МОН, откакто Общинският съвет в Елена взе решение за смяната. С обединеното учебно заведение се цели понижаване на риска от отпадане на възпитаници от малцинствените етноси и уязвимите групи и насърчаването им за професионално обучение. Преобразуването ще помогне и за повишение качеството на работа на педагозите.

В главното учебно заведение в Майско учат близо 170 деца, съвсем всички от селото, и има справедливи условия в поддръжка на смяната му в обединено. Сградата му е на три етажа, чудесно поддържана, с добре обзаведени класни стаи и кабинети, материално обезпечено образование по осведомителни и информационни технологии, пространно дворно пространство и спортни площадки. Съществува опция за създаване на физкултурен салон, а при нужда и спомагателни класни стаи и кабинети. От години учебното заведение взе участие и сполучливо осъществя образователни, обучителни и извънкласни стратегии и планове. Това в допълнение уголемява опциите за повишение качеството на образованието и обезпечаване на еднакъв достъп на всички възпитаници.

Приемът на възпитаници за осми клас в преобразуваното обединено учебно заведение в Майско ще стартира за образователната 2019-2020 година, защото план-приемът за тази образователна година е одобрен от просветния министър още през месец март.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР