Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от

...
Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от
Коментари Харесай

МЕ проверява готовността за осигуряване студен резерв

Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова специалисти от Министерството на енергетиката и „ Електроенергийния систематичен оператор “ ЕАД ще ревизират готовността на енергийни предприятия за обезпечаване на леден запас.

В интервала от 1 до 10 ноември ще бъдат осъществени инспекции на място в централите, които имат подписан контракт с ЕСО ЕАД за даване на разполагаема електрическа мощ (така наречения „ леден запас “). Допълнително ще се извършат инспекции и за съблюдаване условията на наредбата за запаси от горива на централите, които работят с главно гориво въглища. Съгласно Закона за енергетиката топлоелектрическите централи са длъжни да поддържат запаси от горива в количество, което да подсигурява надеждно и дълготрайно произвеждане на електрическа енергия, оповестиха от МЕ.

На 2 ноември, четвъртък, Петкова ще ревизира готовността за обезпечаване на „ леден запас “ в „ Ей и Ес-3С Марица Изток I” ЕАД от 10 часа; в 11.30 часа енергийният министър ще извърши инспекция в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР