Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от

...
Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от
Коментари Харесай

Енергийното министерство започва проверки на резервите на ТЕЦ-овете


Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова специалисти от Министерството на енергетиката и " Електроенергийния систематичен оператор " ЕАД ще ревизират готовността на енергийни предприятия за обезпечаване на леден запас. В интервала от 1-ви до 10-ти ноември ще бъдат осъществени инспекции на място в централите, които имат подписан контракт с ЕСО ЕАД за даване на разполагаема електрическа мощ (така наречения " леден запас " ).

Допълнително ще се извършат инспекции и за съблюдаване условията на наредбата за запаси от горива на централите, които работят с главно гориво въглища. Съгласно Закона за енергетиката топлоелектрическите централи са длъжни да поддържат запаси от горива в количество, което да подсигурява надеждно и дълготрайно произвеждане на електрическа енергия.

Утре персонално Петкова ще ревизира готовността за обезпечаване на " леден запас " в частната Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово”, а по-късно и в държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР