Със заповед на министър Весела Лечева от днес (12 януари

...
Със заповед на министър Весела Лечева от днес (12 януари
Коментари Харесай

Падна последната пречка за сделката с Левски


Със заповед на министър Весела Лечева от през днешния ден (12 януари 2023 г.) Министерството на младежта и спорта, с присъединяване на Областна администрация на област София, основава комисия, която да изготви план на предложение за възлагане на концесия на обект стадион „ Георги Аспарухов “.

Счита се, че това е последната спънка, с цел да бъде официализирана договорката за придобиване на ПФК Левски от огромен интернационален холдинг.

Преди часове изпълнителният шеф на " сините " Ивайло Ивков разгласи, че договарянията са на финалната права, само че посочи, че до момента в който те не приключат публично, не може да бъде спокоен.

„ Комисията би трябвало да провежда и организира подготвителни дейности, регламентирани в Закона за концесиите, в това число планове на обявления за разкриване на процедура и на документи за концесията “, показват от ММС.

„ При провеждането на подготвителните дейности по Закона за концесиите комисията би трябвало да изготви и показа на министъра на младежта и спорта нужната планова документи за възлагане по реда на Закона за публичните поръчки, правенето на юридически, механически и финансово-икономически разбор на концесията. Проектът за концесия на обект „ Спортен комплекс за професионален и всеобщ спорт „ Георги Аспарухов “, гр. София, е включен в Плана за деяние за държавните концесии за интервала 2021-2027 година Той е утвърден от Министерския съвет на 17 февруари 2021 година “, допълват от спортното министерство.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР