Със заповед на министър Рашков ГДНП започна цялостна проверка на

...
Със заповед на министър Рашков ГДНП започна цялостна проверка на
Коментари Харесай

Рашков разпореди цялостна проверка на Охранителна полиция“ заради случая с турския шофьор

Със заповед на министър Рашков ГДНП стартира цялостна инспекция на активността на отдел „ Охранителна полиция “ на регионалната дирекция, както и на упражнявания надзор от страна на директния началник.

Дисциплинарната инспекция бе разпоредена със заповед от шефа на ОДМВР - София ст. комисар Живко Коцев незабавно след публикуван в медийното пространство клип за непозволени дейности от двама униформени към лидер на транспортно средство.



Целта на инспекцията бе изясняване на всички обстоятелства и условия по изнесения случай. В хода й е открита истинността на обстоятелствата, както и двамата чиновници – младши инспектори от група „ Контрол на пътното придвижване по основни пътища и автомагистрали “ – директният причинител с 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, и лидерът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството. Осъществени са съответните срещи с тях, на които са осведомени със заключенията на комисията и са дали съответните пояснения за осъщественото действие, както пред директния си началник, по този начин и пред състава на проверяващата комисия.

Междувременно от комисията е изискана и цялостната документи от 4 април, работния ден на двамата служители на реда, в която е проследена и осъществената административно-наказателна активност по време на дежурството им. Изяснява се и методът на прилагане на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение по отношение на водачите и пасажерите на МПС. Констатирано е, че казусът с непознатия жител не е докладван и маркиран в документите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.



За изясняване на обективната истина, в границите на инспекцията е изпратено искане до Дирекция „ Консулски връзки “ за реализиране на контакт с Посолството на Турция у нас за осъществяване на среща с потърпевшия лидер. Използвани са и каналите на Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ и българския полицейски аташе в Турция.

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпоредена цялостна инспекция на активността на отдел „ Охранителна полиция “ на регионалната дирекция и на извършения надзор от страна на директния началник на двамата служители на реда. За задачата е образувана комисия, в която са включени чиновници на Групово дело „ Национална полиция “.

Паралелна инспекция по случая е разпоредена и от административния началник на Софийската окръжна прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР