Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Уволниха зам.-здравния министър Димитър Петров |

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на опазването на здравето е освободен Димитър Петров. Мотиви за решението не се оповестяват.

Петров беше един от тримата заместник-министри в екипа на Стойчо Кацаров дружно с доктор Александър Златанов и доктор Тома Томов.

си завоюва имидж на вестител на уволнения и инспекции в лечебните заведения. Той беше първият, който заприказва за, довели по-късно до отстраняването на проф. Асен Балтов от директорския пост. Същият зам.-министър огласи. Той заприказва пръв и за допустимо, поради констатациите в одитния доклад от инспекция, поискана от самия началник на болничното заведение доктор Антон Петков. По-късно лечебното заведение още веднъж оглави тогавашния му шеф Дечо Дечев. Д-р Петров изнесе и детайлностите за.

Завършил е Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - гр. Варна през 1987 година Има магистърска степен по здравен мениджмънт. Започва работа като ординатор във вътрешното поделение на ОРБ-Търговище, след което застава отпред на отделението. Избран е за депутат в 38-то Народно заседание.

В интервала 2003-2004 година е шеф на НЗОК. След това развива консултантска активност в региона на здравното обезпечаване, ръководството на лечебни заведения, здравния мениджмънт, лекарствената политика и оценката на здравните технологии.

Бил е консултант и основен специалист на Българския лекарски съюз по рамковото договаряне, подуправител на НЗОК, както и външен експерт-съветник по оценка на здравните технологии към касата. Участвал е в ръководството и контрола на няколко лечебни заведения и на тъканната банка.

През май 2021 година беше одобрен от държавното управление за член на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР