Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план с

...
Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план с
Коментари Харесай

Социалният министър: До края на седмицата ще обявим допълнителни мерки за помощ на жени, жертви на насилие

" Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме незабавен проект с ограничения и в границите на тази седмица ще обобщим всички ограничения, с цел да може да се увеличи освен реакцията след акт на принуждение, а и цялостната поддръжка за дамите, жертви на принуждение ". Това разяснява пред публицисти в Пловдив министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и акцентира, че е доста по-важна предварителната защита.

" Ако ние не работим с децата, да им дадем благоприятни условия да се предпазят от заплахите, само че и бидейки осъзнати за рисковете, да вземат съответни ограничения, даже търсейки поддръжка рано, то тогава се получава по този начин, че когато едно дете или жена е жертва на принуждение, е прекомерно късно ", разяснява министърът.

Тя добави, че наличните услуги за такива жертви на принуждение не са задоволителни и тя ще предложи тяхното нарастване. Допълни, че е доста е значимо за тези дами да имат достъп до качествена прочувствена и психическа поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР