Прокуратурата повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев, задържан за жестокото

...
Прокуратурата повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев, задържан за жестокото
Коментари Харесай

Случаят Дебора: Нова експертиза установи 2 средни телесни повреди, адвокатът на обвиняемия иска делото да се гледа в друг район

Прокуратурата повдига нови обвинявания против Георги Георгиев, арестуван за жестокото нахлуване над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Той ще дава отговор за нанасянето на две междинни телесни повреди, за закана за ликвидиране и насила. Това стана ясно откакто излязоха резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза на момичето

Новата петорна експертиза на момичето регистрира нанесени две междинни телсни повреди. Заключенията са на лекари от Пловдив, откакто всички правосъдни медици в Стара Загора си направиха отказ. Те отхвърлиха да работят по случая, откакто лекарят, изготвил първичната експертиза, беше краткотрайно отхвърлен от служба. Именно той постанови лека телесна щета на момичето.

" Причинени са две междинни телесни повреди - едната се е изразила в черепно мозъчна контузия, мозъчен оток, лека мозъчна травма, която е довела до краткотрайно разстройство на здравето, рисково за живота и надлежно втората по тип междинна телесна щета е обезобразяване, което се е изразило с голям брой прорезни рани по лицето и по тялото на потърпевшата ", сподели Таня Димитрова - областен прокурор.



Районната прокуратура в Стара Загора сплотява следствията по двете досъдебни производства по отношение на Георгиев и ще му повдигне нови обвинявания.

" За това, че след упражнена мощ - удар с пестник срещу волята на потърпевшата и склонявайки волята ѝ обвиненото лице е остригало главата ѝ ", изясни районният прокурор Таня Димитрова

Според юриста на момичето новите обвинявания ще трансформират квалификацията на делото. Той заяви още, че положението на Дебора постепенно се усъвършенства.

" Все още изпитва усложнения, сънува кошмари, лимитира връзките си с останалия свят, затворена е в себе си. Така че контузията и шокът мъчно биха могли да бъдат преодолени за подобен къс интервал ", изясни юрист Делян Славов.

Междувременно юристите на обвинения са изпратили искане до изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов следствието по случая да се организира в различен правосъден регион.

" Това от ден на ден стартира да наподобява на един инквизационен развой. Всеки един прокурор, който дръзне да си изрази вътрешното разбиране, друго от това, което обществото желае, той бива или отстраняван, или му е желана оставката, или против него се образуват досъдебни производства и по този метод всички прокурори в правосъдния регион на Стара Загора, съгласно мен сега работят под боязън ", сподели Петко Кънев - юрист на Георги Георгиев.

Ако виновността на Георгиев бъде потвърдена, го заплашват до 10 години затвор.

Репортер: Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР