Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри. Карина

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри.
Карина
Коментари Харесай

Министерството на иновациите взима зам.-министър от МОН

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри.

Карина Ангелиева е назначена на длъжността заместник-министър на нововъведенията и растежа .

От 2018 година Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката , като дава отговор за развиването на научните проучвания, европейските стратегии и интернационалните връзки. Работи в министерството от 2001 година в региона на присъединението на България към Европейски Съюз, европейски стратегии и политики, свързани с проучвания, нововъведения и развиване и други В интервала 2008-2013 година е заемала позициите шеф на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, специалист " Управление на планове " в СУ " Св. Климент Охридски " и координатор в Агенцията за стабилно развиване. Карина Ангелиева е била основен шеф на " Структурни фондове и интернационалните просветителни стратегии " към Министерството на образованието и науката и през 2013 година заема позицията на консултант към Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз в Брюксел в бранш обучение, научни проучвания и нововъведения.

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите . Бил е член на Управителния съвет (2014 - 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 - 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на планове в строителството (2015 - 2021 г.).

Цеков е магистър по " Право " от Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Притежава и следдипломна подготовка по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна подготовка по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в " Защита на конкуренцията " в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна подготовка по Стратегическо ръководство - Специализирана стратегия за висши управнически фрагменти към Станфордския университет, Съединени американски щати. Притежава богат професионален и управнически опит в частния бранш, насъбран в региона на ръководство и надзор на капиталови планове в проектирането и строителството, администриране на строителни контракти, ръководство на искове и разрешаване на разногласия в капиталовия развой и защита на конкуренцията.

Третият назначен през днешния ден е Димитър Данчев - на длъжността заместник-министър на стопанската система и промишлеността. Димитър Данчев е икономист по обучение, придобива образователно-квалификационна степен " бакалавър " по Международни стопански връзки от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен " магистър " по обществените и стопански науки от Икономически университет Виена, Австрия. Бил е депутат в 44-то и 46-то Народно заседание. В годините преди този момент е работил в частния бранш на управителни позиции, както и към Министерството на стопанската система и енергетиката като началник на службата по търговско-икономически въпроси - гр. Мюнхен, Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР