Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от днес е освободен

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от днес е освободен
Коментари Харесай

OFFNews: Кирил Петков уволни зам.-министъра на транспорта за БДЖ 2 месеца след назначението му

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от през днешния ден е освободен заместник-министърът на превоза Илия Илиев, който отговаряше за железопътния превоз, съобщи .

Какви са точните претекстове за решението към момента не е ясно. В БДЖ продължава да царува досегашният безпорядък, а екипът на новото ръководство към момента не е направил нищо с цел да спре течовете и източването на компанията посредством неизгодни контракти за стотици милиони, които от горната страна на всичко не се извършват.

Срещу зам.-министър Илиев е имало сигнали за спор на ползи, настояват източниците на OFFNews. Преди да влезе в ръководството той се занимаваше с проектантска активност и изпълняваше някои от огромните инфраструктурни планове на НКЖИ, финансирани със средства от еврофондовете.

Малко след обявата ни, от Министерството на превоза и известията пристигна публично удостоверение. В него се споделя, че кадровите промени са по искане на министър Николай Събев.

“В БДЖ започнахме решителни и дълбоки промени. Нуждаем се от екип, който да следва темпото на смяната “, съобщи министър Събев.

Освободени са и двама от членовете на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ ЕАД ръководителят на Съвета Симеон Ефтимов и Любомир Сяров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР