Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов започна работа Медицинският съвет

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов започна работа Медицинският съвет
Коментари Харесай

Със заповед на премиера Борисов започна работа Медицинският съвет към Министерския съвет

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов стартира работа Медицинският съвет към Министерския съвет с ръководител проф. доктор Коста Костов. В състава му са 16 специалисти, представители на главните медицински специалности, които имат отношение към диагностиката и лекуването на COVID-19 и неговите органни затруднения.

Целта на новосъздадения орган е консултиране на държавните институции и информиране на обществеността по отношение на пандемията, породена от COVID-19. Медицинският съвет ще извършва функционалности, свързани с правене на логаритми за държание при пациенти с ковид.

„ Нашата цел е да подготвим рекомендации за лекуване на COVID-19, ще оказваме помощ на Министерския съвет да взима най-правилните решения “, съобщи проф. Костов по време на брифинг в Министерския съвет. Медицинският съвет ще работи и за усилване на информираността на обществото във връзка с значимите медицински действия, водещи до ограничение и справяне със болестта. Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков означи също, че здравната система в страната разполага с задоволително инфекциозни кревати, които при потребност незабавно могат да бъдат удвоени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР