Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на

...
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов освободи двамата заместник-министри с евтини апартаменти


Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Красимир Първанов. Подписана е и заповедта за освобождение на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта, оповестиха от държавната пресслужба. Двамата подадоха оставки след експлоадирането на абсурда с евтините жилища за хора от властта. ю

Красимир Първанов подаде оставката си тази заран. Решението му пристигна, ден откакто стана ясно, че Първанов е един от властимащите, закупил апартамент на по-ниска от пазарната цена в столични квартал „ Изток”. Жилището, купено от компанията „ Артекс”, е добито на 28 септември 2018 година, а договорката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща повърхност към 50 кв. м. Цената на жилището е най-ниската, известна досега - 616 евро на квадратен метър.

Ваня Колева е закупила апартамент в постройката „ Летера " на преференциална цена през 2016 година Миналата седмица пред NOVA Колева съобщи, че не е употребила никакви преференции. По думите й тя е закупила парцела на пазарна цена, за което й е бил необходим и заем. Това демонстрира и информация в имотния указател. " Нито съм желала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на парцела, поради това, че той не е имал Акт 16, нито е бил построен ", разяснява Ваня Колева.

Още в събота министър председателят одобри оставката и на Цецка Цачева от поста правосъден министър. Двамата са разговаряли и разискали свързаната с името ѝ имотна договорка. Пред премиера Цачева е декларирала решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление. Функциите на Цачева краткотрайно ще извършва заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР