Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама

...
Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама
Коментари Харесай

Първи двама зам.-министри – в силовите ведомства

Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков са назначени двама заместник-министри.

Те са в двете силови министерства – надлежно в Министерство на вътрешните работи и в МО.

Така слабият на пръв взор кабинет „ Денков “ вендага напомпа мускули, откакто първата му работа бе да върне от Дубай културиста Спецов и да го сложи още веднъж отпред на Национална агенция за приходите, където беше и по времето на кабинета „ Петков “, а втората – да върне освободения някогашен началник на Митниците Павел Тонев. И двете назначения са дело на завърналия се като ковчежник на страната Асен Василев, който към този момент се държи като вицепремиер, въпреки да е единствено финансов министър и отговорник по еврофондовете.

Ето и двете назначения в Министерство на вътрешните работи и МО:

Стоян Темелакиев е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев е магистър по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

За назначението му се разбра от съвещанието на Министерски съвет, на което Темелакиев участва вместо титуляра Калин Стоянов.

От 2007 година до 2013 година е работил в структурата на ГДБОП.

От 2013 година до 2015 година е бил шеф отдел в Държавна организация „ Национална сигурност “.

Бил е заместник-директор на ГДБОП в интервала 2015-2020 година, след което е назначен за зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

От 14 май 2021 до 5 август 2021 година е и.д. основен секретар на ведомството.

През декември същата година е назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Остава на поста до 2 август 2022 година по време на кабинета „ Петков “

Полковник о.з. Станимир Георгиев е назначен за заместник-министър на защитата. Той е заемал  същата служба през 2022 година

Завършил е компетентност „ Инженер по употреба и ремонт на свързочни и РТО средства “, както и магистърска степен „ Инженер по радиоелектроника “ във ВВВУ „ Георги Бенковски “. Магистър е и по военно дело във Военна академия „ Г.С Раковски “.

Обучавал се в стратегически курсове в Съединени американски щати, Франция, Германия и в Колежа по защита на НАТО в Рим. Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия.

Бил е в непрекъснатата делегация на България в НАТО като консултант по въпросите на защитата и шеф на работа по въпросите на защитата.

В Главната квартира на НАТО в Брюксел е служил като щабен офицер по развиване на отбранителните качества в дирекция „ Инвестиции в защитата “ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дълготраен чиновник на Министерството на защитата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР