Със заповед на кмета Валентин Ревански са определени местата за

...
Със заповед на кмета Валентин Ревански са определени местата за
Коментари Харесай

Определиха местата за поставяне на предизборни материали в Ямбол

Със заповед на кмета Валентин Ревански са избрани местата за слагане на пропагандни материали на територията на община Ямбол, които ще бъдат популяризирани от  началото на осъществяване на предизборната акция - 2 септември, петък, по отношение на изборите за народни представители в 48-то Народно заседание на Република България на 02 октомври 2021 година, оповестиха от Общината.

Отново в централната градска част на Ямбол за слагането на предизборни пропагандни материали /плакати, обръщения и др./  ще се употребяват специфични табла в зелените площи, намиращи се сред ул. „ Раковска “ и ул. „ Търговска “.

Останалите места за предизборни материали са:

- подпорна стена на кръстовището на улиците „ Стара планина “ и ул. „ Тунджа “

- подпорна стена под надлеза на ул. „ Граф Игнатиев “, надлез „ Крайречен бул. “

- транспаранти, билбордове и други материали, предопределени за слагане върху структури за външна реклама, ситуирани по всички улици от общинската пътна мрежа

В централна градска част те могат да са с величина не повече от 100 сантиметра широчина и 150 сантиметра дължина. Това важи за зона със следните граници - на изток: ул. „ Преслав “ - от кръстовище с ул. „ Търговска “ до кръстовище с ул. „ Страхил Войвода “; на север: ул. „ Страхил Войвода “ - от кръстовище ул. „ Преслав “ до кръстовище с ул. „ Александър Стамболийски “ и от тази улица до ул. „ Константин Иречек “ - Градински мост, на запад: ул. „ Цар Освободител “ - от кръстовище на ул. „ Константин Иречек “ до кръстовище на ул. „ Бузлуджа “ и от там до кръстовище с ул. „ Цар Освободител “ до кръстовище с ул. „ Георги Дражев “; ул. „ Георги Дражев “ от кръстовище с ул. „ Бузлуджа “ до кръстовище с ул. „ Цар Иван Александър “; на юг: ул. „ Цар Иван Александър “ - от кръстовище с ул. „ Георги Дражев “ до кръстовище с ул. „ Джон Атанасов “, пл. „ Освобождение “ и ул. „ Търговска “ - от пл. „ Освобождение “ до кръстовище с ул. „ Преслав “.

Забранява се слагането на плакати и други предизборни пропагандни материали отвън интервала на предизборната акция - от 02 септември 2022 година, петък, до 24:00 часа на 30 септември - петък.

Забранено е слагането на предизборни пропагандни материали, включително и транспаранти, на територията на парковете в гр. Ямбол, на здания и обекти общинска благосъстоятелност, както и на спирките на градския превоз, в това число и на техните заслони, на дърветата на територията на община Ямбол.

При осъществяване на пропагандата претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети са длъжни да съблюдават посочените ограничавания, указани в Изборния кодекс и Решение 1322 - Народно събрание от 23 август на Централната изборна комисия: пропагандни материали могат да се слагат на здания, огради и витрини единствено след позволение на притежателя или шефа на парцела.

Забранява се потреблението на държавния и общинския превоз за пропаганда. Забранява, потреблението на пропагандни материали, които заплашват живота и здравето на жителите, частната, общинската и държавната и сигурността на придвижването или накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите за народни представители.

Забранено е унищожаването и заличаването на пропагандни материали, сложени по избрания в Изборния кодекс ред, до привършване на изборния ден, както и слагането на пропагандни материали на партии, обединения и инициативни комитети в изборните пространства и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

В пропагандните материали се не разрешава потреблението на герба или знамето на Република България или на непозната страна, както и религиозни знаци или изображения. Поставянето на пропагандни материали на други места се смята за административно нарушаване, в случай че в закон е планувано друго.

По решение на Районната изборна комисия кметът на община има право да подреди премахването или изземването на пропагандните материали, сложени или публикувани в нарушаване на Изборния кодекс, което се реализира при нужда със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи.

В изборния ден може да се реализира и по решение на секционните изборни комисии. В период от 7 дни след изборния ден - до 9 октомври - неделя, партиите, обединенията и инициативните комитети би трябвало да отстранен поставените от тях пропагандни материали във връзка на към този момент завършилите избори.

 Агитационните материали би трябвало да дават отговор на условията на член 183, алинея 1 от Изборния кодекс и горепосоченото решение на ЦИК от 23 август.

Заповедта можете да прочетете в раздел „ Избори 02 октомври 2022 “ на уеб страницата на Община Ямбол:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР