Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е прекратено

...
Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е прекратено
Коментари Харесай

Фандъкова спря Луковмарш

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е прекъснато провеждането на Луковмарш, оповестиха от Столичната община. Това се случва за трета поредна година.

Въпреки, че траурното шествие не беше в съгласие от Столична община, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи уведоми кмета, че в региона на НДК се събират представители на уредника и техни последователи за осъществяване на декларираното мероприятие. За 18-а поредна година в столицата е планувано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш и проведено от националисти.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се приключва, а Столична дирекция на вътрешните работи би трябвало да подхващат нужните дейности, според член 13, алинея 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и обезпечаване на публичния ред.

По-рано денем Върховна административна прокуратура сезира Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи да подхващат съответните ограничения, свързани с опазването на публичния ред и в отбрана на правата и здравето на жителите по време на възможното осъществяване на тъй наречените Луковмарш.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР