Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията

...
Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията
Коментари Харесай

Започна подаването на заявления за прием в детските градини в Благоевград

Със Заповед на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов акцията за записването на деца за банкет в детските градини тази година стартира от през днешния ден /15 март/ и ще продължи до 10 април. Подаването на заявки се прави в съответното образователно заведение. Тази година в община Благоевград се чака да бъдат признати близо 600 деца, разпределени в 24 първи групи и 110 деца в 5 яслени групи в детските градини.

   За образователната 2018/2019 година критериите за банкет остават непроменени. Той се прави чрез точкова система, която се образува посредством два типа критерии - общи и обществени. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в региона на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, към този момент признати, деца на родители, които са постоянни студенти, на чиновници в детската градина. Те се отнасят и за деца, на които местоработата на родителя или настойника е в региона на детското заведение. Социалните критерии обгръщат и деца в неравностойно състояние, от приемно семейство, без наставнически грижи, както и деца от многодетно семейство. Децата със специфични просветителни потребности се одобряват с преимущество.

   И тази година, както предходните, има задоволително свободни места в детските градини, с помощта на целите и политиката, следвани от кмета доктор Атанас Камбитов и неговия екип.

   Детайлна информация за критериите, периодите, подбора и документите е оповестена на уеб страницата на община Благоевград в раздел " Детски градини и ясли “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР