Със заповед на кмета на Банско за периода от 21

...
Със заповед на кмета на Банско за периода от 21
Коментари Харесай

Временно се затваря за движение пътят от Шилигарника до хижа Вихрен

Със заповед на кмета на Банско за интервала от 21 юли до 30 август краткотрайно се затваря за придвижване на МПС пътя от м. Шилигарника до хижа Вихрен. Забраната важи за часовия период от 09.00 до 16.00 часа, като не се отнася за МПС със специфичен режим на придвижване, оповестиха от общината.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Участъкът от пътя Банско - х. Вихрен се намира на територията на Национален парк " Пирин " и в летния туристически сезон е извънредно претрупан от пътни транспортни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

При скупчването на голям брой МПС и преминаващи туристи, в посочения сектор се основават действителни предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в придвижването и за възникването на пътнотранспортни катастрофи. В пътния сектор се образуват и тапи, които попречват възможния достъп на коли на Спешна здравна помощ и други профилирани коли, при положение на потребност при случай на пътя или в планината, се показва в заповедта за въвеждането на краткотрайната възбрана за придвижване на МПС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР