Със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов е

...
Със заповед на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов е
Коментари Харесай

Съществува опасност единственият път към село Лясково да пропадне

Със заповед на кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов е оповестено отчасти бедствено състояние в село Лясково и Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, поради активизирало се свлачище по пътя. Земната маса се е свлчкла, в резултат на изобилните дъждове, които продължиха близо четири дни. Компрометираният сектор е обозначен с предпазна лента за внимание и предупредителни знаци. Пропадналият сектор е в границите на съвсем половината от пътното платно, а дължината му е към 20 метра. Мястото е рисково, защото се намира на изострен завой.
Поради това, непрекъснато в сектора има дежурни служители на реда. По същия този път, сред Асеновград и Лясково, е неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли, а придвижването на леки коли се прави в двете посоки в едното платно. Призовават се, преминаващите през зоната водачи, да карат с нараснало внимание. Уведомително писмо за протичащото се е изпратено през днешния ден от Община Асеновград до Държавно дружество „ Геозащита”-Перник. Предстои проучване на засегнатия регион и правене на количествено-стойностна сметка за вредите. Междувременно, градската администрация ще кандидатства пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за финансиране укрепителните действия по свлачището.

По указания на Кризисния щаб, от през вчерашния ден е неразрешено и използването на постройката на НЧ „ Свети Преп. Пайсии Хилендарски” в Асеновград. Причината е, че има съществуване на вреди по покривната структура. Жителите на квартал „ Перивола” в село Бачково бяха евакуирани от домовете си, защото река Чая излезе от коритото в тази зона, а регионът бе затворен за придвижване на моторни транспортни средства. В момента няма заплаха за жителите на обитаемото място, увери кметът Христо Калчев. Той посочи, че кварталът се намира в най-ниската част на селото и по тази причина е взето решение да се подхващат превантивни ограничения. Нивото на водата в река Чая в и край Асеновград е почнало да се намалява през тази нощ.
Не са открити нарушавания на речното корито на територията на общината към този миг, стана ясно след днешното съвещание на Кризисния щаб по бедствия и повреди към Община Асеновград. Засега няма подадени сигнали за бедстващи хора или домашни животни, според сведения от кметовете по обитаемоте места в Асеновградско. Не са регистрирани и проблеми с елетроподаването и водоподаването на територията на общината. Екипи на Пожарната са отводнили изби на общо четири къщи в село Тополово, в границите на вчерашния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР