Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност

...
Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

Заповед: Без пазари за животни и животинска продукция на територията на цялата страната | Мярката е срещу Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други.

Със заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) от през днешния ден влиза в действие възбрана за организирането и провеждането на пазари за всички типове домашни животни и птици. Забраната се отнася и за екзотични животни и птици, скотски артикули, както и за изложения на домашни животни и птици и екзотични животни и птици на територията на цялата страна.

Мярката е по отношение на усложнената епизоотична конюнктура и има предпазен темперамент против вероятното разпространяване на заболявания по животните, като Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други. Освен това дейностите имат и за цел понижаване на забележителните икономическите загуби, които би претърпял бизнесът.

е издадена въз основата на извършени по места съвещания на епизоотични комисии и е в действие до експлицитната й анулация.

Контролът по места ще се прави от шефовете на Областните дирекции по сигурност на храните.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР