Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ)

...
Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ)
Коментари Харесай

От днес се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на София-град заради COVID-19


Със заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев от през днешния ден (вторник, 19.07.2022 г.) се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област София-град за период от 30 дни.

Заповедта е оповестена на уеб страницата на СРЗИ и е на съображение член 63, алинея 11 и 14 от Закона за здравето, член 73 от Административнопроцесуалния кодекс и в сходство с Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, признат с Решение № 474 на Министерския съвет от 14.07.2022 година, в съгласие с основния държавен здравен контрольор.

Мерките плануват:

- наложително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за незабавна здравна помощ, Столична районна здравна ревизия, профилираните институции за даване на обществени услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

- съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване и работа от разстояние (надомна), при опция.

- Провеждане на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания, ежедневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване, са също измежду ограниченията , написани в заповедта.

В нея се показва, че противоепидемичните ограничения могат да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на област София-град.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР