Със закон в Гърция въвеждат паник бутон за защита на

...
Със закон в Гърция въвеждат паник бутон за защита на
Коментари Харесай

Паник бутон в смартфона ще пази от насилие жени в Гърция

Със закон в Гърция вкарват паник бутон за отбрана на хора, които са в риск от принуждение на фона на увеличение всяка година на броя на убийствата на дами от техни родственици.

Програмата за паник бутон е включена в изменение на закона за отбрана живота на жителите към Министерството на правораздаването.

Реално това е стратегия на мобилния телефон, която при нужда осведоми полицията за заплаха за живота. Предназначена е за дами, потърпевши и в риск от домашно принуждение. Само от началото на годината в Гърция бяха убити 30 дами.

С тази стратегия, изясняват експерти, от мобилния телефон се подава текстово известие до управляващите, както и координатите на индивида, който е в риск.

Първоначално пилотната стратегия включва потърпевши дами в Атина и Солун, като по-късно ще покрива цялата страна, предава БНР.

Гърция вкара промени в Наказателния кодекс, според насоките на Европейския съюз във връзка с закононарушения от домашно принуждение, само че паник бутонът е допустимо да избави евентуални жертви.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР