Със закон трябва да бъдат отнети свръх печалбите от частните

...
Със закон трябва да бъдат отнети свръх печалбите от частните
Коментари Харесай

КНСБ: Свръхпечалбите на енергийните дружества да отидат за к...

Със закон би трябвало да бъдат отнети свръх облагите от частните енергийни предприятия, с цел да се обезпечат обезщетения на бизнеса, частните клиенти и бюджетните организации. Мярката не е пазарна, само че е наложителна, тя се разисква в Брюксел, значимо да се спасят хората и  бизнеса. Това съобщи в Хасково водачът на КНСБ Пламен Димитров. Ако обезщетенията не бъдат обезпечени, ще има съкращения, сподели той.



Днес в града имаше митинг, част от националната акция на синдиката са по- високи приходи.

Вече цялостен месец  вървят митинги с гледище за по- високи заплати поради инфлацията от 20 %. КНСБ упорства още от декември възнагражденията във всички браншове да се усилят. 

Кампанията дава резултат, в над 150 предприятия в страната нарастването към този момент се случва. Още през юни бранш промишленост е нараснал заплатите със 17 %. В някои компании с 25-30 на 100 даже, сподели Димитров.

Той добави, че е сдържан оптимист за това, че ще има  парламент за известно време, тъй че да се водят договаряния и да се одобри бюджетът.

Следващата седмица следва среща с Румен Радев, с цел да му кажем нашите претенции и оферти за новия бюджет, сподели Димитров и добави, че пари има поради преизпълнението на бюджета. 

В Хасково на митинга  дойдоха работещи в разнообразни браншове на стопанската система, както и от образованието.  Сред плакатите, които носеха бяха такива за минимална работна заплата от 850 лева и че не желаят да бъдат работещи небогати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР