Със свой указ президентът Румен Радев назначи Руси Иванов за

...
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Руси Иванов за
Коментари Харесай

Държавният глава назначи Руси Иванов за свой секретар по външна политика

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Руси Иванов за собствен секретар по външна политика.

Руси Иванов заема редица длъжности в Министерството на външните работи /МВнР/, където стартира работа през 1979 година Работил е в дирекциите, направляващи двустранните връзки на България с европейските страни, районното европейско съдействие и координацията на въпроси, свързани с връзките с Европейския съюз.

От 2001 година е включен в преговорния екип по присъединението на България към Европейския съюз. След подписването на Договора за присъединение на страната ни към Европейски Съюз от април 2004 година до юли 2007 година става първият представител на България в Комитета на заместник-постоянните представители в Европейски Съюз /Корепер-1/. В интервалите май 2012 - февруари 2014 година и януари 2019 - декември 2020 година е Генерален шеф по европейските въпроси в Министерство на външните работи.

В рамките на професионалния си път Руси Иванов заема поста краткотрайно ръководещ посолството на Република България във Федерална република Германия в интервала 2011-2012 година и е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Дания от 2014 до 2018 година

Получава магистърската си степен в Института по интернационалните връзки в Потсдам-Бабелсберг и учи в Университета за национално и международно стопанство в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР