Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за

...
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за
Коментари Харесай

Радев назначи пловдивски преподавател и ексдепутат за секретар по култура

Със собствен декрет президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по нематериалност и просвета.

Пламен Славов е роден на 20 май 1961 година в Асеновград и приключва приблизително обучение в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет „ Св.св. Кирил и Методий “, придобива степен лекар в Института по религиознание на Академия за публични науки – Москва.

Преподавател е в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е създател на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни изявления по история на религиите, етнорелигиозните връзки в България, българската страна и записаните вероизповедания.

Пламен Славов е избиран за депутат в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно заседание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто ръководител е през 2013-2014 година В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея.

Пламен Славов е бил общински консултант и ръководител на Общински съвет Карлово (1995 – 1997 г.), както и заместник-кмет на Община Карлово по обучение, просвета и обществени действия (2001-2003 г.).

От май до декември 2021 година Пламен Славов е заемал поста заместник-министър на културата в двете служебни държавни управления.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР