Със своите интересни имена хибридните плодове може да звучат като

...
Със своите интересни имена хибридните плодове може да звучат като
Коментари Харесай

Екзотични хибридни плодове, които да опитате

Със своите забавни имена хибридните плодове може да звучат като нещо необичайно, само че тези плодове и многочислените им братовчеди са по-естествени и познати, в сравнение с си мислите.

Хибридите не употребяват технология за генетично модифицирани организми. Те употребяват обичайно опрашване, което нормално се среща в природата. С следено опрашване, сортовете могат да развъждат нови генерации плодни растения с все по-желани характерности.

Земеделските производители се възползват от хибридизирани овощни растения, които са естествено устойчиви на заболявания и устоят в горещина, мраз и суша – в допълнение към производството на непрекъснати, по-високи добиви с предвидими времена на узряване на плодовете.

В резултат на това потребителите се възползват от неповторими, идентични размери и форми на плодовете, нараснала сочност, усъвършенстван усет и по-добри хранителни стойности.

Ето 10 хибридни плода, които да опитате!

Тангор

 Тангор

Кръстоска сред мандарина и портокал - тангорът може да звучи непознато, само че негови разновидности се появяват постоянно в магазините за плодове и зеленчуци.

Угли

Ботанически Citrus reticulata x paradisi, " грозният " хибрид на грейпфрут, портокал и мандарина, този плод от Ямайка отразява повече сладки усети от произхода си от мандарина, в сравнение с горчивост от грейпфрута. Добавете угли, нарязан на дребно, към салата с авокадо, сладостен лук, цикория и радичио и се насладете на невероятния му усет.

Йостабери

По-сладко от своите родители - цариградско грозде и касис в Северна Америка и Европа, йостабери е богато, съвсем черно зрънце с усет на грозде, боровинка и киви и цялостно с витамин С.

Плуот

Хибрид от слива и кайсия със запазена марка на овощаря Зайгер, е отгледан за гладка кожа и супер сочна, сладка плът.

Бейби киви

 Бейби киви

Потеклото на бебето киви води до мъхнатото киви, известно още като китайско цариградско грозде. С гладка кожа, която не е належащо да се бели, нормално бебето киви с размер на зрънце може да варира по мярка, форма, цвят и усет при другите производители.

Тайбери

Кръстоска сред алена малина и къпина, тайбери наподобява като удължена малина с стипчив усет.

Лаймкуат

Този хибрид от лайм и кумкуат прилича дребен объл портокал със зеленикаво-жълта кожа. През сезона от средата на есента до зимата, лаймекватите - с техния стипчив усет на лайм - могат да се употребяват цели, в конфитюри или съпътстващи риба или пиле.

 Екзотични плодове

Пайнбери

Нова кръстоска хибриден плод сред бели ягоди от Южна Европа и култивирани червени ягоди основава това зрънце с усет на ананас, което нормално се предлага от началото на май до юни.

Оранджело

Този другоземен хибриден плод, за който се счита, че е от пуерторикански генезис, е кръстоска сред грейпфрут и портокал и е по-сладък и по-ярък от неговия родител грейпфрут, само че се употребява по съвсем същия метод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР