Със свои решения САС и ВКС на Република България се

...
Със свои решения САС и ВКС на Република България се
Коментари Харесай

Със свои решения САС и ВКС определиха:6 години затвор за убиеца на Валери Дъбов

Със свои решения САС и Върховен касационен съд на Република България се произнесоха по постъпилите митинг на прокурора и тъжби на подсъдимия и останалите страни против присъдата на Окръжен съд – Кюстендил, по делото за убийството на Валери Дъбов и опит за ликвидиране на още две лица.

Горните инстанции промениха присъдата на Окръжен съд – Кюстендил, с която на подсъдимия А. А. Д. бе наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 19 години - за това, че на 17.02.2019 година е направил опит съзнателно да умъртви повече от едно лице- 3 лица, като съзнателно е умъртвил Валери Дъбов и е направил опит за ликвидиране на С. К. и М. П. - престъплениепо член 116, алинея 1, т. 4, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1, във вр. с член 36, 37 и 54 от Наказателен кодекс.

Със своите решения САС и Върховен касационен съд одобряват, че подсъдимият А. А. Д. е работил при изискванията на неизбежна защита във връзка с потърпевшия М. П., заради което го оправдават напълно по тази част от обвиняването. По отношение на потърпевшите С. К. и Валери Дъбов, въззивната и касационната инстанция одобряват, че подсъдимият е работил при превишаване рамките на неизбежна защита, доколкото същият е възприел дейностите на тези потърпевши като директно, идно нахлуване, поставящо го във физическа заплаха. Предвид това, закононарушението на подсъдимия А. А. Д. е преквалифицирано като такова по член 119, вр. с член 116, ал.1, т.4, вр. с член 115, вр. с член 18, ал.1 НК- тенденциозен опит да умъртви повече от едно лице, при превишаване рамките на неизбежна защита. На подсъдимия е несъмнено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 5 години, което е увеличено с 1 година, заради предходно наказание, и окончателното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, следва да бъде изтърпяно от А. А. Д. при първичен режим „ непоколебим “.

Решението на горните инстанции е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР