Със свое решение Върховният касационен съд на Република България потвърди

...
Със свое решение Върховният касационен съд на Република България потвърди
Коментари Харесай

ВКС се произнесе по делото, образувано срещу митнически инспектор за съставен от него официален документ с невярно съдържание на ГКПП - Гюешево

Със свое решение Върховният касационен съд на Република България удостовери присъда на Окръжен съд – Кюстендил, с която подсъдимия К. В. е приет за отговорен в това, че на 22.01.2013 година, в 04:11 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево, като длъжностно лице в кръга на службата си – старши контрольор в Агенция „ Митници ", е съставил формален документ, в който е удостоверил погрешни условия, а точно: въвел в " Регистър на празните транспортни средства при влизане в Р България " МПС /влекач с ремарке/, с транспортирана стока - 22 260 кг чесън лук, с генезис Китай, пренос за Р Румъния, като празно транспортно средство, за да бъде употребен този документ като доказателство за тия условия, с цел да бъде избегнато слагането на транспортната стока под съответния митнически режим.

С присъдата, на съображение член 311, ал.1, пред. 1, чл.54 и чл.37, ал.1 т.6 от Наказателен кодекс, на подсъдимия К. В. са наложени санкции: „ отнемане от независимост “ за период от 1 година, чието осъществяване на съображение чл.66 ал.1 Наказателен кодекс е отсрочено за изпитателен период от 3 години и „ отнемане от право да заема държавна служба в Агенция „ Митници “ за период от 1 година.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР