Със свое решение правителството определи Красимир Симонски за председател на

...
Със свое решение правителството определи Красимир Симонски за председател на
Коментари Харесай

Красимир Симонски е новият председател на Държавна агенция „Електронно управление

Със свое решение държавното управление дефинира Красимир Симонски за ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство ". Решението е взето заради приключване в края на месец септември 2021 година на избрания в Закона за електронното ръководство мандат на ръководителя на организацията, който господин Симонски довършва.

Красимир Симонски е инженер по компетентност „ Изчислителна техника " от Техническия университет-София и лекар на науките на Българска академия на науките. От 1991 година до 2002 година е заемал длъжността шеф компютри и връзки в Американския университет в Благоевград.

Работи по редица планове за ИТ-обучение и развиване на ИКТ-умения на АУБ в Благоевград, Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН, 2006-2008 г.), в това число по плана iGovernment, в границите на който са подготвени в базови компютърни умения над 65 хиляди чиновници в държавни институции. В интервала 2004-2007 година управлява плана „ Телецентрове " на ПРООН и Държавната организация за осведомителни технологии и известия (ДАИТС). По плана са построени 120 телецентъра в цялата страна.

От 2007 година е началник и координатор на българските екипи по планове на Европейската комисия, измежду които са тези за развиване на националните стратегии за развиване на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GNЗ - най-големият план по Седма рамкова стратегия за създаване на научно изследователска инфраструктура в Европа.

В интервала 2007-2009 година е заместник-председател на Държавната организация за осведомителни технологии и известия с сектор „ Информационни технологии ". От началото на 2013 година Красимир Симонски е изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи " до назначението му за заместник-председател на новосъздадената Държавна организация,,Електронно ръководство ".

От юни 2021 година е определен за ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство " и като подобен дава отговор напълно за задачата, ръководството и оперирането на организацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР