Със свое решение Министерският съвет одобри Годишен отчет за 2021

...
Със свое решение Министерският съвет одобри Годишен отчет за 2021
Коментари Харесай

Правителството одобри отчет за изпълнението през 2021 г. на Плана за действие към Националната стратегия за финансова грамотност

Със свое решение Министерският съвет утвърди Годишен доклад за 2021 година за напредъка по осъществяването на ограниченията, включени в Плана за деяние. (2021-2025) към Националната тактика за финансова просветеност на Република България.

Сред главните действия, стартирали през миналата година, е създаването на рамката на компетентностите за възрастни (над 18 г.) в региона на финансовата просветеност като са разпознати тематичните области, върху които ще се концентрира рамката и са избрани целевите групи.

Проведени са образования на учители, преподаващи общообразователни предмети, в образователното наличие на които са заложени тематики по финансова просветеност (технологии и предприемачество, математика, география и икономика). Публикувани са няколко пособия за преподаватели и възпитаници.

В образователните проекти по специалности от направление „ Икономика“ в някои висши учебни заведения е включено проучването на дисциплини, даващи базисни познания по финанси и финансова просветеност – „ Лични финанси “ и „ Финтех “.

Търсещите работа лица са осведомени по отношение на опциите за повишение на техните финансови познания посредством включването им в характерни електронни образования.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР