Със свежи дизайнерски импулси, всеобхватно модернизирана премиум атмосфера и значителен

...
Със свежи дизайнерски импулси, всеобхватно модернизирана премиум атмосфера и значителен
Коментари Харесай

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг

Със свежи дизайнерски импулси, всеобхватно осъвременена премиум атмосфера и забележителен прогрес при дигитализацията, ръководството и оборудването новият модел на BMW Серия 3 способства за продължение на световната история на триумфа на това моделно семейство.

Целенасочената трансформация на дизайна на предната и задната част повече от всеки път разкрива присъщия състезателен дух на BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг. Интериорът е още по-модерен с BMW Operating System 8 в това число BMW Curved Display. Всички модели на новото BMW Серия 3 към този момент се оферират серийно с осемстепенна скоростна трансмисия Steptronic с лостчета за превключване на кормилото и нов дизайн на селектора.

Спортно-елегантният дизайн и пъргавото държание на пътя трансфораха BMW Серия 3 в въплъщение на насладата от шофирането в премиум сегмента на междинния клас. В същото време моделното семейство въплъщава и сърцевината на марката BMW. Новият модел на сполучливия от над 45 години състезателен седан и на показания за пръв път преди 35 години Туринг ще бъде въведено на пазара през юли 2022 година. Двата модела ще се създават в завода на BMW Group в Мюнхен. Новото BMW Серия 3 Седан ще се създава и в завода на BMW Group Сан Луис Потоси в Мексико. Освен това в управляваният от Joint Venture BMW Brilliance Automotive (BBA) цех Тиекси в Шънян ще се създава основан за китайския пазар вид на седана.

Фарове и BMW бъбрековидна решетка с нов дизайн

С ясно завършените повърхности, динамичните линии и огромните въздухозаборници предната ризница още по-интензивно способства за спортната визия на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. В допълнение към това новото оформление на фаровете и BMW бъбрековидната решетка обезпечава още по-изразително наличие. Серийните Full LED фарове към този момент са доста по-тесни, а с помощта на ясните очертания и детайлите на дневните светлини с формата на обърнато L наподобяват хармонични и съвременни. Като алтернатива се оферират Адаптивни LED фарове, които се разпознават по сините акценти във вътрешността. При нощния им дизайн сините детайли в долната част обезпечават присъща и висококачествена визия. Функционалността на Адаптивните LED фарове включва и къси светлини, незаслепяващи Matrix дълги светлини, както и динамично контролиране на обсега и изменчиво систематизиране на светлината. С леко променените си очертания и новите двойни пластини BMW бъбрековидната решетка към този момент също наподобява още по-мощна. Под BMW бъбрековидната решетка първокачествен акцент слагат гланцирано черните въздухозаборници за изстудяване на спирачната система.

Нова задна ризница с ясно и съвременно завършени повърхности

Задната ризница на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг има изключително висококачествено лъчение на по-големия дял от лакирани в цвета на каросерията повърхности и ясното си оформление. Хоризонталните линии, тесните блокове на светлините и необятно изпъкналите задни калници акцентират широчината и солидната стойка на автомобила. Ауспуховите накрайници на изпускателната система според от мотора към този момент са с диаметър 90 или 100 мм.

Реализираната в екстериорния дизайн централизация върху динамичността и модерната визия е отразена и в новата конструкция на оборудването. Още със серийното си съоръжение новото BMW Серия 3 има впечатляващо спортна визия. Спортното лъчение серийно се акцентира от M High Gloss Shadow Line. Освен това серийното съоръжение за всички модели на BMW Серия 3 Седан към този момент включва и 17-инчови алуминиеви джанти.

M Спортен пакет с нов дизайн, премиера ма М Спортен пакет Pro

Динамичното лъчение може в допълнение да бъде очебийно с опционалния М Спортен пакет. Той включва нови дизайнерски детайли, измежду които новата конструкция на BMW бъбрековидната решетка, ново оформление на предната и задната ризница, както и нови М алуминиеви джанти с размери 18 инча и гуми с друг размер на предната и задната ос.

BMW Performance моделите BMW M GmbH също се отличават с самостоятелна визия. Сред извънредните дизайнерски детайли с изключение на BMW бъбрековидната решетка с Mesh дизайн, М алуминиевите джанти с размер 18 инча, както и опционално 19 инча и трапецовидните ауспухови накрайници към този момент са включени и М корпусите на външните огледала в черен емайл.

Като нова алтернатива за пръв път се предлага и М Спортният пакет Pro. Той се предлага като допълнение към М Спортния пакет, както и за BMW Performance моделите и включва M High Gloss Shadow Line с уголемен обсег, М светлини Shadow Line и М спортна спирачна система с червени спирачни апарати. Опциите от програмата на BMW M Performance Parts оферират самостоятелни благоприятни условия за в допълнение и още по-интензивно наблягане на динамичния темперамент на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг.

Изборът от лакови покрития за каросерията е допълнен с разновидностите Skyscraper Grey – сив металик и M Brooklyn Grey – сив металик в композиция с М Спортния пакет. Новост са и специфичните лакови покрития BMW Individual Frozen Pure Grey – сив металик и Frozen Tanzanite Blue наследник металик. Освен това се оферират и към 150 други специфични лакови покрития на BMW Individual.

Оформен по нов метод кокпит с BMW Curved Display

Фундаментална рационализация впечатлява и в интериора на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. Типичната за марката ориентировка към лидера е интерпретирана по нов метод със серийния BMW Curved Display. Той се състои от 12,3-инчов информативен екран зад кормилото и 14,9-инчов надзорен екран, които се сливат в един изцяло цифров екран с висока резолюция. Модерното оформление на кокпита е доминирано от напредничавата цифровизация и разрешава доста съкращаване на бутоните и регулаторите в интерес на ръководството с гласови команди и допиране.

По нов метод е завършен и селекторът на серийната осемстепенна трансмисия Steptronic. Той е ситуиран на поле за ръководство на междинната подпора дружно с бутона Старт/Стоп, контролера на iDrive, както и бутоните на контрола на шофирането, паркинг-спирачката и други автомобилни функционалности.

Тризонова автоматизирана климатична апаратура и навигационна система към този момент серийно

Част от серийното съоръжение на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг е автоматизираната климатична апаратура с тризоново ръководство. Климатичните функционалности се ръководят с гласови команди или с допиране на контролния екран.

Освен това серийното съоръжение е допълнено с автоматизирано затъмняващо се вътрешно огледало, пакет за предпазване и надзор на дистанцията при паркиране (PDC) със датчици на предната и задната ризница. Освен това всички модели към този момент серийно са оборудвани с BMW Live Cockpit Plus в това число навигационна система BMW Maps.

Разнообразно портфолио от задвижвания, осемстепенната трансмисия Steptronic към този момент е серийна за всички модели

За BMW Серия 3 е особено и огромното многообразие в портфолиото от задвижванията. Високоефективните мотори с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo, както и електрификацията под формата на технологиите Plug-in хибрид и 48-волтов Mild-Hybrid обезпечават образцово съответствие сред насладата от шофирането и разхода на гориво. За новото BMW Серия 3 Седан се оферират три, за новото BMW Серия 3 Туринг даже четири Plug-in хибридни модела. Освен това се оферират и по четири бензинови и четири дизелови мотора с четири и шест цилиндъра. Сред тях е и четирицилиндров бензинов мотор, която към този момент е оборудван с интегриран в цилиндровата глава изпускателен колектор и осъвременена система за свръхпълнене за усъвършенствано разрастване на мощността.

На върха на гамата са двата BMW Performance модела на BMW M GmbH с изключително спортни характерности. По този метод BMW Серия 3 покрива диапазона от мощности от 110 кВт/150 к.с. до 275 кВт/374 к.с. (среден разход на гориво: 8,7 – 1,8 л/100 км съгласно WLTP, CO2 излъчвания (комбинирани): 198 – 40 г/км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: – ). Редовият шестцилиндров бензинов мотор и четирите дизелови задвижвания са оборудвани с технология Mild-Hybrid за изключително непринудено разрастване на мощността и по-висока успеваемост.

При новото BMW Серия 3 всички мотори серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Нейните спортни характерности се акцентират и от също серийните лостчета за превключване на кормилото. Като алтернатива се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, която се отличава с изключително висока динамичност на превключванията, функционалност Launch Control за ускоряване от място с усъвършенствано сцепление и функционалност Sprint са изключително бързи междинни ускорения.

BMW xDrive е серийно при върховите модели. Като алтернатива интелигентното задвижване на четирите колела се предлага в композиция с два бензинови мотора (BMW Серия 3 Туринг: един бензинов мотор и два дизелови мотора, както и с Plug-in хибридна технология.

Голям избор от асистиращи системи

Големият избор от системи за автоматизирано шофиране и паркиране разрешава в допълнение повишение на комфорта и сигурността на новото BMW Серия 3. Серийното съоръжение включва и предизвестие за удар начело със спирачна интервенция, която с изключение на коли и пешеходци разпознава и велосипедисти, контролът на скоростта със спирачна функционалност, Speed Limit Info с знак за възбраните за изпреварване, ръчно задействан Speed Limit Assist, както и предизвестие при овакантяване на лентата с връщане в лентата. Като алтернатива се оферират предизвестие при промяна на лентата, BMW Head-Up екран и Асистент за шофиране Professional*, който включва асистента за завиване и връщане в лентата и деен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, автоматизиран Speed Limit Assist, надзор по трасето и различаване на светофари. Функционалността на опционалния Асистент за паркиране включва камера за назад виждане и помощник за придвижване на заден ход. Освен това като алтернатива се предлага и Асистент за паркиране Plus* с функционалностите Park View, Panorama View и Remote 3D View, както и BMW Drive Recorder

BMW iDrive от най-ново потомство с BMW Operating System 8

Въведеното при новото BMW Серия 3 мултисензорно преживяване BMW iDrive с най-новото потомство на операционната система BMW Operating System 8 с още по-мощната съгласуваност и обработка на данни, както и интуитивното взаимоотношение сред лидера и автомобила ви води към цифровото бъдеще. Освен от BMW Curved Display това се обезпечава и от разширените благоприятни условия на BMW Intelligent Personal Assistant.

Като повсеместен цифров интерфейс сред лидера и автомобила служи My BMW App, с което към този момент може да бъде ръководено и зареждането на високоволтовата батерия на Plug-in хибридните модели. Освен това при новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг може да бъде интегрирана и съвместимата с 5G Personal eSIM, която се употребява от BMW ID за индивидуализиране на потребителското преживяване, както и за още по-оптимизирана интеграция на смарт телефони с Apple CarPlay® и Android Auto™. С функционалността BMW ConnectedDrive Upgrades новото BMW Серия 3 постоянно е на най-актуалното софтуерно равнище. Актуализациите могат да включват разнообразни наличия: от нови услуги до усъвършенствани автомобилни функционалности.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР