Със студ и температури много близо до нулата ще започне

...
Със студ и температури много близо до нулата ще започне
Коментари Харесай

Студ и 0°С за добро утро, после слънцето ще ни стопли, а дъждът спира

Със мраз и температури доста покрай нулата ще стартира днешния ден. Сутрешно би трябвало да сте добре облечени. Не е зима, пролет е, само че ще е хладничко. През нощта над множеството региони облачността се раздра и понижи до най-вече ясно време. Значителна ще се задържи над Централна България и тук-там там още веднъж ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, най-вече от северозапад.

Минималните температури ще са сред 2° и 7°, тук-там по високите полета и котловините на Западна България ще са близки до 0°, в София – към 1°.

Ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 13° и 18°, в София – към 15°.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна, съвсем без превалявания. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 0°. Почти колкото в София.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°.
Температурата на морската вода е 10°-12°. И в нея мраз.
Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Такава е прогнозата на дежурните синоптици от

Само за съпоставяне температурите в Испания надминаха 35 градуса. градуса по Целзий – „ стойности, типични за лятото “, заяви Националната метеорологична работа.

Министерството на здравеопазването обмисля в тази връзка използването на проект с ограничения за хората за справяне с горещините, настъпили две седмици по-рано от нормалното. Според Националната метеорологична работа извънредно високите температури за април се дължат на нахлуващ от Северна Африка топъл и изсъхнал въздух. Миналата година беше най-горещата в Испания, откогато се водят статистики в тази тенденция от 1961 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР