Със стрелба, схватки, взривове, кръжащи вертолети, чупене на горящи керемиди

...
Със стрелба, схватки, взривове, кръжащи вертолети, чупене на горящи керемиди
Коментари Харесай

Разиграха истинска война пред очите на министъра ОБЗОР / ВИД...

Със пукотевица, битки, гърмежи, кръжащи вертолети, чупене на горящи керемиди и ледени блокове с голи ръце откриха актуализирания полигон на Съвместното командване на специфичните интервенции край пазарджишкото село Црънча. Зрелищните демонстрации, наподобяващи на същинско стълкновение, се организираха в наличието на министъра на защитата Красимир Каракачанов, адмирал Емил Евтимов, шеф на защитата и кмета на Пловдив Здравко Димитров. Знеполският свещеник Арсений пък отслужи водосвет за новата облага на Българската войска.



Датата на откриването на подготвителната база не е определена инцидентно – на 18 март се навършват 78 години от сформирането на Парашутната тайфа у нас. На празника присъстваше и първият пълководец на Специалните сили в Пловдив полк. Васил Атанасов. 35 години от живота му са минали под пагон.

„ След довеждане докрай на военното учебно заведение бях разпределен във 86-а учебно-парашутна база към Гърция. Основно изучавахме гръцки език, нрави, традиции, територия, въоръжени сили. Преживял съм всички промени в армията. Падна ми се на мен достойнството да образуваме парашутната бригада. Ходихме с тях в Русия, Германия, Щатите. Учил съм и сегашният пълководец генерал-майор Явор Матеев “, описа полк. Атанасов.



Реновирането на образователния център е коствало 6,8 милиона лв.. Строителните действия стартираха в средата на май предходната година. Изградени са класни пространства и брифинг зала, спални пространства, самостоятелен е и боеви плац с естрада. Изградена е и сграда за образователни стрелби на 4 етажа, която е направена от контейнери. Има четири центъра за пукотевица на къси дистанции, които военните назовават „ бъбреци “.

Нетърпеливи да тестват обновената база специфичните елементи демонстрираха мощност пред очите на военния министър Красимир Каракачанов и адмирал Емил Евтимов. Гърмежи разтрисаха земята и небето в Црънча в продължение на час, а мирисът на барут се разнесе в покрайнините.



Всичко стартира със пукотевица с бойни патрони и мина към проява на потребление на балистичен щит. При отбранителни дейности той е нужен, в случай че група бойци са блокирани и чакат идването на подкрепление. При офанзивни пък им оказва помощ бойците да намерят по-добро прикритие.

Други четирима военнослужещи пък се движиха към военното поле, изнасяйки " ранен " собствен сътрудник. Те направиха това благодарение на система от колани, която се разпъва на земята. Тя се употребява от израелската войска, обясниха униформените. Смели и сръчни се оказаха военните, който за по-малко от 3 минути, освободиха заложници.



Нахлуха и в постройка, в която обитават търсени членове на паравоенно формирование. Докато единият екип, позициониран на покрива, се спусна чрез алпийски прийом рапел и проникна на втория етаж, то другият зае прикрита позиция за навлизане на първия етаж. За да бъдат разсеяни обсадените лица, на прозореца беше подложен лентов заряд за взривяване.

Гвоздеят на програмата беше ръкопашният пердах, чупенето на речни камъни и горящи керемиди с голи ръце. Здрав войник от специфичните елементи пък разруши с един удар с ръка три блока пълен лед. Скокове с парашути нямаше поради мощния вятър, само че пък аероплан " Спартан " разцепи въздуха.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР