Със сто и деветнадесет гласа “за и един “въздържал се

...
Със сто и деветнадесет гласа “за и един “въздържал се
Коментари Харесай

БСП издигна арх. Костадин Палазов за кмет на Пловдив

Със 100 и деветнадесет гласа “за ” и един “въздържал се ” делегатите на Градската Партийна Конференция на Българска социалистическа партия избраха за собствен претендент за кмет на Пловдив арх. Костадин Палазов.
Прочетете още
Арх. Палазов е дълготраен партиен член и прочут на социалистите. Другата номинирана Пенка Башлийска си направи отказ и по този метод очевидно беше определен Костадин Палазов.

В духа на обновяването на лицата на Българска социалистическа партия самият претендент за кмет пожела лидер на листата да бъде младеж, а той да бъде втори. Конференцията одобри единомислещо отпред на листата да застане някогашният депутат и сега учредителен секретар на социалистите под тепетата Калин Милчев.

Определените места за цивилен квоти и съдружни сътрудници са шесто, петнадесето, двадесет и пето, тридесет и пето и четиридесет и пето.

Бяха одобрени всички претенденти за кметове за региони на Община Пловдив. За регион “Тракия ” Анелия Кирова - дългодишен шеф на учебно заведение в града, младият правист Мартин Стойчев ще бъде претендент на “Северен ”, на “Южен ” ще е някогашният аграрни министър и професор Христо Бозуков, на “Централен ” някогашната общинска съветничка и основен секретар на Областна администрация Минка Сърнешка, различен юрист ще се бори за кметското кресло в “Западен ”, а точно Наум Китанов. За регион “Източен ” претендент ще бъде Димитър Джевизов.

След лидера на листата Калин Милчев и претендентът за кмет Костадин Палазов делегатите на конференцията подредиха следните социалисти: Минка Сърнешка, Илия Гатев, Диана Димитрова, Красимир Карамфилов, Панчо Панчев, Наум Китанов, Илия Биволарски, Александър Константинов, проф. Христо Бозуков и други

По признатите правила на Националния съвет всички структури по области би трябвало да приключат своите номинации до 03.09.23 година (неделя), след което ще бъдат одобрени на Национален съвет, както е по Устав на Българска социалистическа партия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР