Със стилно тържество Спортното училище Васил Левски в Пловдив отпразнува

Със стилно тържество Спортното училище Васил Левски в Пловдив отпразнува ...

Големи спортисти уважиха празника на Спортното училище в Пловдив.

Със стилно тържество Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив отпразнува днес 70-години от своето създаване. Събитието се състоя в Палата номер 7 на Международен панаир Пловдив. В него участваха председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинов, олимпийска, световна и европейска шампионка на висок скок и притежателка на световния рекорд двукратният олимпийски шампион на кану-каяк Николай Бухалов, медалистите от Олимпиади Ани Узунова, Нонка Матова и Каспар Симеонов и много други възпитаници на учебното заведение, разнесло славата на България по света.

Спортното училище "Васил Левски" Пловдив е основано през 1949 година в Пловдив като Техникум за физическа култура и спорт. През 1972 година се обособява като Средно спортно училище, а от 2004 година вече е Спортно училище "Васил Левски".

Негови възпитаници са спечелили за България 8 златни, 13 сребърни и 16 бронзови медала от олимпийски игри. От световни първенства отличията извоювани от тях са 49 златни, 37 сребърни и 48 бронзови, 47 златни, 24 сребърни и 24 бронзови медала са от европейски първенства.
Снимка: plovdiv-press.bg

Източник: sportal.bg