Със стилно обновена визия и всеобхватно модернизирана техника британският премиум

...
Със стилно обновена визия и всеобхватно модернизирана техника британският премиум
Коментари Харесай

Новите Mini 3 и 5 врати и Cabrio: Свежа актуализация на оригинала

Със стилно актуализирана визия и всеобхватно осъвременена техника английският премиум авто производител MINI акцентира напредничавият темперамент и атрактивността на своите модели в сегмента на дребните коли. Обновяването на MINI 3 порти, MINI 5 порти и MINI Cabrio включва свежи дизаинерски акценти, новости при задвижванията, спомагателни благоприятни условия за индивидуализация и разширение на цифровите услуги на MINI Connected.
Подобряването на продуктовата субстанция на оригинала в премиум сегмента на дребните коли акцентира все по-зрялото и в това време неподражаемо лъчение на MINI, което при настоящото потомство на модела за пръв път обезпечава типичната за марката наслада от шофирането в градския трафик с три разновидността на каросерията. За това способстват и комбинации двигател/трансмисия, разширеното серийно съоръжение, завършените по нов метод фарове и задни светлини, спомагателните лакови покрития на каросерията, както и наи-модерните технологии за съгласуваност за комфорт и Infotainment.



Ярки и незаслепяващи: Адаптивни LED фарове с Matrix функционалност за дългите светлини

Благодарение на осъвременения дизайн на присъщите кръгли фарове типичната за марката визия на предната част на новото MINI 3 порти, новото MINI 5 порти и новото MINI Cabrio е още по-изразителна. При серийните халогенни фарове присъщ акцент слага една черна бленда. При предлаганите като в допълнение съоръжение LED фарове висококачествената техника се акцентира от напълно новото оформление на светлинните източници. Наи-новото потомство на светлинните модули за къси и дълги светлини обезпечава увеличена мощ на светлината. LED дневните светлини, както и мигачите са завършени като светлинен пръстен, които изцяло обгръща контурите на фаровете. Предлаганите като алтернатива Адаптивни LED фарове автоматизирано приспособяват светлината си към обстановката на пътя. При шофиране в града и наложени от метеорологичните условия ограничавания на видимостта осветяването на страничната зона към автомобила може да бъде усъвършенствано посредством включването на светлините за завиване. Целенасоченото повишение на обсега на късите светлини обезпечава усъвършенствано осветление на пътя при придвижване по автомагистрали.

Освен това Адаптивните LED фарове към този момент оферират и автоматизирана, селективна функционалност за превключване на дългите светлини. Иновативната Matrix технология на дългите светлини покачва обсега на видимост и в това време предотвратява заслепяването на другите участници в придвижването. Управлението на сегментите на дългите светлини се ориентира към обстановката на пътя. Когато предната камера на MINI записва движещ се насрещно или в същата посока автомобил, пространството на пътя, в което се намират те, се осветява единствено от късите светлини. Това се прави посредством деактивиране на отговарящите за тази област сегменти на Matrix дългите светлини. Останалите области от пътното платно все по този начин се осветяват от дългите светлини.



Very british: задни светлини с Union Jack дизайн

В композиция с LED фаровете респективно Адаптивните LED фарове задните светлини също са с нов дизайн. Ясен симптом на английския генезис на марката са хоризонтално разположените светлини в задната част нна трите модела, които към този момент са с Union Jack дизайн. Впечатляващият претекст на флага се повтаря и в структурирането на светлинните функционалности. Така да вземем за пример мигачите са хоризонтални, а спирачните светлини са отвесни, до момента в който габаритните светлини са под формата на диагоналните линии на английския байрак. За изключително хармонично светлинно влияние всички светлинни източници, образуващи графиката на Union Jack, са с LED технология.

Новото лого на MINI: съсредоточено върху най-важното

Ясно и достоверно е новото лого на MINI, което може да бъде забелязано върху предния похлупак, капака на багажника, както и върху кормилото, екрана на централния апарат и върху дистанционното управление на всички модели на MINI. Новата интерпретация на досегашното лого към този момент е с двуизмерен " Flat Design ".

Три нови лакови покрития на каросерията, премиера за Piano Black Exterieur

Гамата от лакови покрития на каросерията, които се оферират за новото MINI 3 порти, новото MINI 5 порти и новото MINI Cabrio, включва три нови разновидността: Emerald Grey metallic, Starlight Blue metallic и Solaris Orange metallic. Освен това описът с спомагателни оборудвания включва и други нови благоприятни условия за индивидуализация на екстериорния дизаин. При опцията Piano Black Exterieur рамките на фаровете, задните светлини, както и на радиаторната решетка са гланцирано черни вместо хромирани.

Разширена е и гамата от опционални алуминиеви джанти. 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Roulette Spoke 2-tone и Propeller Spoke 2-tone към този момент се оферират за всички разновидности на каросерията на новото MINI. Новост в програмата са 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Design Rail Spoke 2-tone.



Максимална индивидуализация: MINI Yours Customised

С програмата на MINI Yours Customised типичната за марката индивидуализация се издига до ненадминато до момента равнище. Тя включва артикули за спомагателен монтаж, чиито дизайн се оформя от клиента и по-късно се създава точно съгласно неговите условия. Гамата от артикули на MINI Yours Customised включва познатите като Side Scuttles детайли на страничните мигачи, декоративни лайстни от страната на пасажера до лидера в интериора, LED лаистни на праговете и LED проектори във вратите.

Наличните елементи от продуктовата стратегия на MINI Yours Customised могат да бъдат определени, завършени и поръчани от клиента в особено основаният за новите оферти онлайн-магазин. При оформлението на продуктите на MINI Yours Customised почитателите на MINI могат да избират сред разнообразни цветове, шаблони, повърхностни структури, и икони, както и да внедрят лични текстове или своя персонален автограф в дизаина. Това изобретателно взаимоотношение сред производителя и клиента разрешава на феновете на MINI да трансфорат своя автомобил в уникат с персонално завършен дизайн. Производството на индивидуализираните артикули се прави по новаторски индустриални способи като разнообразни способи за 3D щемпел и лазерно гравиране.

Задвижването: по-висока наслада от шофирането и успеваемост, по-ниско тегло

Детайлната рационализация на моторите, които се оферират за новото MINI 3 порти, новото MINI 5 порти и новото MINI Cabrio, води до намаление на разхода на гориво и СО2 излъчванията с до 5%, както и до усъвършенстване на всички излъчвания, което ще разреши и съвместимостта и с бъдещите, изключително строги правила за нездравословни излъчвания. Модернизацията включва както базовия мотор, по този начин и технологията MINI TwinPower Turbo, електрониката на мотора, подаването на масло, подаването на пресен въздух, на охладителните и изпускателните системи. Капаците на моторите към този момент са направени от карбонов композит (CFRP) и заради това са по-леки. За направата им се употребяват рециклирани материали от останки от въглеродни влакна, отпаднали при производството на BMW i колите.

Трицилиндровите бензинови мотори на MINI One First и на MINI One към този момент извличат мощността си от работен размер от 1.5 литра. Това е обвързвано с повишение на оптималният въртящ миг с по 10 до към този момент 160 респективно 190 Нм. Освен това всички бензинови мотори към този момент се оборудват с непосредствено впръскване на бензина с увеличено от 200 до 350 бара оптимално налягане на впръскването и лопатки на турбокомпресора от изключително топлоустоичив материал. Директното впръскване Common-Rail на дизеловите мотори обезпечава още по-прецизно подаване на горивото в горивните камери. За тази цел оптималното налягане на впръскването при 3-цилиндровите задвижвания на MINI One D и на MINI Cooper D е увеличено до 2 200, а при 4-цилиндровия мотор на MINI Cooper SD до 2 500 бара. Освен това най-мощният от трите дизелови мотора към този момент е оборудван с двустепенно каскадно свръхпълнене с турбокомпресор.

Като опция на серийната шестстепенна механична скоростна кутия за моделите MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S и MINI Cooper D като алтернатива ще се предлага седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя. Новият вид на трансмисията се отличава с изключително бързи превключвания и разрешава рисково спортни ускорения без спиране на подаването на мощ. Управлението се прави благодарение на завършен по нов метод електронен селектор. За MINI Cooper S се предлага и седемстепенна скоростна кутия Steptronic Sport с два съединителя, която включва лостчета за превключване на кормилото за изключително спонтанни намеси в избора на предавка. MINI Cooper SD серийно се оборудва с осемстепенна трансмисия Steptronic. С неповторимата в сегмента на дребните коли осемстепенна автоматизирана трансмисия мощността на най-мощното дизелово задвижване може да бъде подадена към предните колела изключително спортно и хармонично. Осемстепенната трансмисия Steptronic също се ръководи с електронен селектор, като алтернатива се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета за превключване. Всички трансмисии Steptronic, предлагани за новото MINI 3 порти, новото MINI 5 порти и новото MINI Cabrio, разрешават използването на функционалността за безмоторно придвижване в режимите MID и GREEN, както и на новото потомство на автоматизираната функционалност Старт/ Стоп.



Нов волан с мултифункционални бутони и радио с 6.5-инчов пъстър екран

Оформеният по нов метод сериен волан с три спици на MINI 3 порти, MINI 5 порти и MINI Cabrio към този момент включва и три мултифункционални бутона. От лявото поле за ръководство може да се задейства Speed Limit Device за конфигурация на оптималната скорост, отдясно се ръководят аудио- и информационните функционалности. Като алтернатива се оферират състезателен кожен волан, MINI Yours Sport кожен волан и John Cooper Works кожен волан.

Серийното съоръжение е допълнено и от аудиосистема с 6.5-инчов пъстър екрани на централния апарат и Bluetooth съгласуваност с мобилни телефони. В композиция с опционалното радио MINI Visual Boost, както и с навигационна система контролният екран предлага и тъчскриин функционалност.

Нови варианти: телефония с безжично зареждане, проекция на логото на MINI

Сред новаторските спомагателни оборудвания за новото MINI 3 порти, новото MINI 5 порти и новото MINI Cabrio е и опцията Телефония с безжично зареждане. Интегрираната в междинния подлакътник подложка разрешава безжичното зареждане на пригодени за това мобилни телефони. Оборудването включва и втори USB интерфеис в предната част на междинната подпора.

MINI Connected: неповторимо многообразие от цифрови услуги в сегмента

С новите функционалности на MINI Connected MINI предлага неповторимо за сегмента на дребните коли многообразие от цифрови услуги на премиум равнище. Новите услуги се оферират по желание в три пакета. Опцията Connected Media включва цифрови Infotainment оферти, които могат да бъдат употребени с радиото MINI Visual Boost. С оборудването Connected Navigation навигационната система на MINI се трансформира в обвързвана осведомителна централа. Пакетът Connected Navigation Plus включва всички функционалности на MINI Connected XL.

MINI Connected App разрешава съгласуваност с цифрови точки за достъп като смарт телефон или Smartwatch. MINI Connected да вземем за пример може да употребява въведените в смарт телефона данни в календара и контактите, с цел да възнамерява маршрута на пътуването и въз основата на данните за трафика в действително време да дефинира идеалният миг за потеглянето. Функцията Send to Car разрешава прехвърлянето на плануваните направления в навигационната система на MINI. С Remote Services може да получи върху цифровото си устройство освен информация за местоположението на автомобила и равнището на горивото в резервоара, както и други данни за статуса му, само че и да задейства светлинния клаксон, звуковия сигнал, вентилацията, както и заключването и отключването на вратите.

Интелигентната съгласуваност на MINI се прави посредством интегрирана в автомобила SIM карта, която към този момент дава отговор на стандарта за мобилна връзка 4G. Тя разрешава и използването на MINI Teleservices, както и на интелигентното авариино телефонно позвъняване с автоматизирана локализация и различаване на тежестта на случая.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР