Със среднощни скандали и процедурни прийоми. Така депутатите завършиха 17

...
Със среднощни скандали и процедурни прийоми. Така депутатите завършиха 17
Коментари Харесай

Среднощни скандали в парламента при обсъждането на Бюджет 2018

Със среднощни кавги и процедурни способи. Така депутатите приключиха 17 часа дългия маратон по гласуването на бюджета за следващата година. Днес те имат още текстове за разискване. Пленарният ден за депутатите завърши малко след 3 през нощта откакто пет пъти времето за работа беше удължавано. В отговор на ненадейно дългия работен ден от левицата използваха всички благоприятни условия на правилника на Народно събрание, с цел да утежнят гласуването. Така те прегласуваха съвсем всеки текст. Иначе в късните часове на нощта нервите на депутатите повлияха и на дисциплината в залата. На няколко пъти се наложи ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева да прави забележки на депутати.


Георги Свиленски : Само нощем ли може да работите, през деня не може ли?
Антон Кутев: Що за депутати сте, усещам се омерзен... нещо сходно.
Петър Петров: Говорят се глупости, дано прекратим.

По-рано вечерта гласуването на бюджета се размина на косъм от блокиране. Причината - депутатите одобриха да усилят дотацията за вероизповеданията с 1 300 000 лв. по предлагането на социалиста Васил Антонов. Проблемът пристигна от там, че въпросните средства не са заложени в приходно-разходната част на бюджета. Това можеше да докара до прекрояване на финансовата рамка. Депутатите изпаднаха в процедурен абсурд, защото не може да се гласоподава един и същи текст три пъти.

В последна сметка през днешния ден депутатите би трябвало да решат по какъв начин ще уточняват текста и какво ще гласоподават. Редовното им съвещание стартира в 10 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР