Със спортни демонстрации и игри премина Европейската седмица на спорта

...
Със спортни демонстрации и игри премина Европейската седмица на спорта
Коментари Харесай

Стара Загора се включи в европейската седмица на спорта със спортни демонстрации и игри

Със спортни демонстрации и игри мина Европейската седмица на спорта #BeActive в Стара Загора. Събитието е част от самодейността #BeActive Tour, чиято цел е да се ангажира ползата на децата към спорта, като на място им се даде опция да следят и вземат участие в спортни игри.

„ Много се веселя, когато видя толкоз доста спортуващи. Старайте се да бъдете дейни освен през седмицата на спорта, а всеки ден от годината “, сподели министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който също се включи в спортните интензивности.

Приветствие към участниците направиха и посланиците на акцията международният и европейски първенец по битка Иво Ангелов и бронзовата медалистка на сабя от Световното състезание по фехтовка Йоана Илиева.

Желаещите имаха опция да вземат участие в зумба и кардио тренировки, както и в спортни игри и надпревари. В програмата бяха включени и демонстрации по волейбол, баскетбол, мини футбол, тенис и ушу.



Преди старта на самодейността министър Илиев организира среща с представители на спортни клубове в Стара Загора, на която бяха разисквани опциите за финансиране и проблемите със спортната инфраструктура и треньорските фрагменти. Министър Илиев бе безапелационен, че би трябвало да има деен разговор сред министерството, федерациите и клубовете, с цел да може спортният бранш да се оправи с провокациите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР