Със специална прожекция на документален филм, запечатал зверствата на Хамас

...
Със специална прожекция на документален филм, запечатал зверствата на Хамас
Коментари Харесай

Филм показва зверствата на Хамас на фестивала Нова

Със специфична прожекция на документален филм, запечатал зверствата на Хамас на музикалния фестивал " Нова " на 7 октомври, в София бяха маркирани 100 дни от началото на войната.

На прожекцията, проведена от израелското посолство, участваха представители на политически партии и държавни институции.

212 видеа, снимани в действително време, са събрани в документален филм, проследяващ хронологията на клането на фестивала " Нова " в пустинята Негев. Само там умират 360 души при офанзивата на Хамас.

Филмът пресъздава суматохата, страха и ужаса, който са изживели всички 3500 младежи, които са били на фестивала. Тази прожекция не е възпоменателно събитие, съобщи посланикът на Израел у нас.

" Светът стартира да не помни и да отхвърля това, което се случи и което е повода да стартираме тази война. Хамас би трябвало да бъде погубен - единствено по този начин ще можем да сложим завършек на войната. Искахме хората да схванат за какво бяхме принудени да стартираме офанзивата в Газа ", сподели Йоси Леви Сфари, дипломат на Израел.

" Българска национална телевизия: 100 дни война, очаквате ли скоро да завърши тази война или тъкмо противоположното - следим доста събития, които заплашват спорът да се разрасне?

- Войната ще завърши тогава, когато задачите ѝ бъдат реализирани. През миналите 15 години Хамас гради своята терористична клетка в Газа, в този момент на нас ще ни е нужно време, с цел да я разрушим. Колкото до целия район - чакаме интернационалната общественост да съобщи ясно на Ливан, на Иран и на хутите, че не трябва да се намесват в този спор ", отговори Йоси Леви Сфари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР