Със специална програма Националният военноисторически музей ще отбележи 6 май.

...
Със специална програма Националният военноисторически музей ще отбележи 6 май.
Коментари Харесай

НВИМ празнува 6 май с изложба и вход свободен

Със специфична стратегия Националният военноисторически музей ще означи 6 май. В навечерието на празника, на 5 май от 11 ч. в музея ще бъде открита изложбата " Българската войска. Началото ", отдадена на 145-ата годишнина от основаването на Българската войска. Експозицията показва армията като знак на възраждащата се държавност с многообразие от експонати, съхранили волята и упоритостта на първите държавни и военни мъже да основат мощна и материално обезпечена войска. 
Посетителите ще имат опция да видят знакови артефакти, очевидци на първите стъпки в построяването на войската. Сред тях са оригиналите на 14 флагове, връчени на първите пехотни дружини, които вземат участие във войните за национално избавление и обединяване. Част от тях са шити за Българското опълчение, а други са избавени от пленничество в края на Първата международна война. Експозиционният роман се добавя от движимости на първия български княз Александър I - султан (калпак), тържествен генералски мундир, вид " българка ", шпага, направена персонално за него, оценки и други Първите години от историята на българската армия са илюстрирани и с най-ранните мостри хладно и огнестрелно оръжие, военно облекло и аксесоари. 
По традиция на 6 май от 10 до 17 ч. Националният военноисторически музей ще работи с вход свободен за непрекъснатата вътрешна и външна експозиция, както и за изложбата " Българската войска. Началото ". Специалната стратегия за Деня на храбростта и Празник на Българската войска включва дегустация на обичайна войнишка фасул супа от 12 ч., а от 14,30 ч. за празничното въодушевление на всички гости ще се погрижи Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.
С Ден на отворени порти 6 май ще бъде маркиран и във филиалите на НВИМ - Военноморския музей и Парк-музей " Владислав Варненчик " във Варна и Музея на авиацията в Крумово.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР