Със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична и

...
Със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична и
Коментари Харесай

Вход свободен и специална програма във НВИМ за 6 май

Със специфична стратегия и вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната си експозиция Националният военноисторически музей (НВИМ) ще означи Деня на храбростта и Празника на Българската войска - 6 май.
За първи път посетителите на Музея ще имат опция да прегледат най-новите фотоизложби - „ Празникът на Българската войска " и „ Раковски и неговото време ". Първата показва истински изображения, които наблюдават отбелязването на бойния празник на войската след Освобождението до наши дни и демонстрират трансформациите в празничния календар на армията. Любопитна за феновете на историята е и изложбата, отдадена на 200-годишнината от рождението на патриарха на националната гражданска война. Тя наблюдава живота и делото на Георги Раковски, като минава през главните стадии на израстването му като строител на първообраза на въоръжени сили на България и като теоретик и подстрекател на националната идея.
Специално за децата, екипът на НВИМ е подготвил играта „ Реши военната кръстословица ", в която малчуганите ще би трябвало да съчетаят уменията си за ориентировка измежду бойните машини и находчивостта си. А най-бързите, разкрили верния отговор, ще получат премия.
В Деня на храбростта специфична приемна за мемоари „ Героите в моя жанр " ще посреща посетителите, които ще могат да опишат истории за смелостта в своята фамилия. Те ще бъдат записани и съхранени в Музея за поколенията напред.
С вход свободен ще работят и филиалите на НВИМ - Парк-музей „ Владислав Варненчик " и Военноморският музей във Варна и Музеят на авиацията в Крумово.

Всички събития, проведени особено за празника, ще се състоят навън, във външната експозиция на Националния военноисторически музей. Достъпът до експозиционните пространства ще се реализира при потребление на не повече от 50 % от потенциала им и спазване на всички противоепидемични правила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР