Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени

...
Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Със смяната на Нено Димов няма да се промени нищо

" Със промяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Спряганите имена за негов заместител са политически назначения на съдружен сътрудник, с цел да се резервира ръководството. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на ръководство. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление за bTV.
По думите ѝ за 113 язовира не се знае чия е собствеността:
" Моделът на ръководство е сгрешен. Сменят се единствено министри на съдружните сътрудници, само че не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера. "
Според Нинова " рецесията с водата е голям, ще изгърмят и други градове след Перник. За 10 години институциите стопираха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се рецесия и в опазването на здравето. Политиката не е търговия. Не може, с цел да си купиш персоналното успокоение, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите. "
Тя подсети, че кметовете не са притежатели на язовирите, а казусът е точно там. Думите ѝ са във връзка обвиняванията, че бомбата с водната рецесия е заложена от кмет от нейната партия. Нинова добави, че връзките ѝ с кмета на Перник са положителни. 
" 51% от ВиК-та са на страната. Продължават да трансферират отговорност, а тя е на ръководещите. Целият мозъчен концерн от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен безпорядък е. Така не се ръководи ", уточни още Нинова и добави, че проблем с водата има и в градовете Шумен, Ботевград и Добрич, т.е. казусът е народен.
Тя увери, че партията не се е отказала от вота на съмнение:
" Той е поради рецесията с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. В този избор доста значима част е тематиката с боклука, този който идва от третия свят. Вносът идва от третия свят, Горанов къде е? Проблемът е, че с отпуснатите пари не може да се реши казусът. Започваме съвещания в четвъртък и петък. "  
Нинова обърна внимание и на задаващата се рецесия в опазването на здравето, където по думите ѝ нищо не се трансформира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР