Със смесени чувства и с известно облекчение - така председателят

...
Със смесени чувства и с известно облекчение - така председателят
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Ние сме си същите, но има промяна в отношението на Радев към нас

Със смесени усеща и с известно облекчение - по този начин ръководителят на 47-то Народно заседание Мирослав Иванов разказа последния си работен ден в Народно събрание. По думите му натискът от страна на опозицията през последните 8 месеца е бил извънредно тежък.

" Аз персонално се усещам доста отчаян от това, което виждам пред себе си, тъй като огромна част от народните представители се държат надменно, пренебрежително, без капка почитание към своите сътрудници. Това е мъчно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди ", уточни Иванов в изявление за bTV.

Той сподели, че за " Продължаваме промяната " този парламент се е оказал " едно доста съществено предизвикателство ", за което те са имали голяма отговорност.

" Всички победи, всички загуби - преживяхме доста мощно, доста прочувствено. И този край – този несвоевременен край, няма да укривам беше леко отчаяние за нас. Ние имахме предпочитание да свършим доста повече неща, доста повече работа ", добави Иванов.

Като най-труден миг за него като депутат Иванов уточни импортираната оставка на предходния ръководител на Народно събрание Никола Минчев.

Иванов разяснява и връзките сред " Продължаваме промяната " и президента Румен Радев. По думите му от партията към момента споделят почитание към президента и към неговия пост, само че са усетили смяна в отношението на президента.

" За мен е доста необичайно, когато президентът следва да е този обединител, а подлага на критика дейностите на Народното събрание. Ние сме имали своите неточности, само че ние сме имали и доста позитивни неща. Радев в нито един миг не сподели поздравления за държавното управление ", добави Иванов.

Той даже уточни, че президентът се е изказвал в нарушаване на Конституцията, като е давал изказвания пред медиите по въпроси, свързани с Република Северна Македония. Според Иванов това е тематика, по която решения взима държавното управление, а президентът се е опитал " да извършва длъжности, които не са му присъщи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР