Със смела промяна Microsoft ще ускори работата на Windows 11

...
Коментари Харесай

Windows 11 ще стане по-бърза и по-стабилна с промяна в ключов компонент


Със смела смяна Microsoft ще форсира работата на Windows 11 и ще я направи по-стабилна
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft възнамерява да преработи изцяло своя файлов управител Explorer, с цел да направи работата на Windows 11 по-бърза и по-стабилна. Предстоят световни промени в логиката на систематичния интерфейс, защото потребителят вижда някои от детайлите на Explorer от самото начало, даже когато просто минава от една уеб страница към друга.

В актуалната си версия Explorer е доста надълбоко интегриран в интерфейса на Windows. По-специално, той включва център за известяван, лента на дилемите и други съставни елементи. Това е елементарно да се ревизира, в случай че посредством „ Диспечер на дилемите ” (Task Manager) наложително отворите файла explorer.exe от оперативната памет.

Microsoft счита, че в случай че направи съставените елементи на Explorer обособени съставни елементи на операционната система, скоростта на Windows 11 ще се усили. Това е претекстът на компанията да преработи Explorer – смяна, за която оповестява тематичният уеб страница Windows Latest.

Как тъкмо „ лентата на дилемите ” ще се трансформира в обособен систематичен съставен елемент, който
Всичко за Вашата сватба
работи без значение от Explorer и форсира Windows 11, изключително на съвременни компютри с 16GB RAM и хибридни процесори на Intel, е мъчно да се каже. Но сходна стъпка в действителност може да бъде потребна, когато става въпрос за възстановяване на стабилността на системата.

Сега съвсем всяка неточност в Explorer води до спешно прекъсване на работата му. В такива моменти всички детайли, познати на потребителя, изчезват от екрана – Старт, лентата на дилемите, часовникът в долния десен ъгъл на екрана, както и файлове и директни пътища на работния плот, защото той също е детайл от Explorer.

В множеството случаи след сходен срив Windows автоматизирано рестартира explorer.exe и всички изчезнали детайли се връщат на мястото си. Понякога би трябвало да извършите ръчно това посредством “диспечера на дилемите ”, само че не всеки консуматор знае по какъв начин да го извика, когато „ лентата на дилемите ” липсва. Единственият излаз от тази обстановка е рестартиране на системата посредством натискане и задържане на бутона за включване на компютъра, което може да докара до загуба на несъхранените данни.

Като разделя Explorer на няколко обособени съставния елемент в операционната система, Microsoft наподобява се пробва да спеси на потребителите сходни
Всичко за Вашата сватба
главоболия. Компанията към този момент работи в тази посока – в последните тестови версии на Windows стана допустимо настрана пускане на помощната стратегия ShellAppRuntime.exe, която дава отговор за работата на лентата на дилемите, работния плот (десктопа) и други съставни елементи на интерфейса на Windows, настрана от Explorer.
още по темата
Познатият интерфейс на Windows ще изчезне от екрана, в случай че наложително спрете ShellAppRuntime.exe. В този случай файлът explorer.exe към момента ще участва в оперативната памет.

Но Microsoft ще се нуждае от доста време, с цел да тества и започва нововъведението, което към момента е на ранен стадий на разработка. Засега единствено участниците в програмата за бета тестване Windows Insider, ще могат да тестват новата функционалност. Не e ясно по кое време тя ще бъде интегрирана в постоянна версия на Windows 11.

Explorer във формата, в която стотици милиони консуматори на Windows го познават, се появи за първи път като част от операционната система на Microsoft през 1995 година, с стартирането на Windows 95. Той е правоприемник на помощната стратегия File Manager, която беше част от Windows 3. x и с право може да се смята за един от най-старите съставни елементи на Windows.

През
Всичко за Вашата сватба
годините на своето битие Explorer не се е трансформирал доста. Това докара до появяването на огромна войска от файлови мениджъри на външни разработчици, натъпкани с най-различни функционалности, което им дава известни преимущества по отношение на Explorer на Microsoft.

Едва през октомври 2022 година класическият explorer.exe получи в действителност значима актуализация. Explorer към този момент има раздели (табове), като в съвременен браузър. Microsoft можеше да интегрира табовете още преди 27 години, в дните на Windows 95, само че по това време компанията подцени тази концепция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg