Със служителя на областната управа, който скочи върху оградата и

...
Със служителя на областната управа, който скочи върху оградата и
Коментари Харесай

Георги Свиленски ще съди служителя, ранил го пред Паметника на Съветската армия

„ Със служителя на регионалната администрация, който скочи върху оградата и ме нарани, ще се срещнем в съда ", това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в пред Нова телевизия във връзка днешния случай при демонтажа на Паметника на Съветската войска в центъра на София. Според него монументът се реже на части с флекс.
Прочетете още
„ Преди месеци паметникът беше държавна благосъстоятелност ", съобщи депутатът.

„ В момента се работи, тези хора, които демонтират паметника, ги е боязън, тези хора не съблюдават закони. За да се демонтира, с цел да се ремонтира, в бюджета би трябвало да има пари. В бюджета на Министерството на културата, на регионалната администрация не видях да са планувани такива пари. Имаме вандалска акция. Прокуратурата би трябвало да се самосезира ", сподели Свиленски. Според него, в случай че са рискови гранитните плочи на мемориала, не е нужно да се махат фигурите, само че демонтирането е почнало с рязане на автомата на едната от фигурите на мемориала.

„ Бях при премиера Николай Денков, който не знаеше нищо. Той сподели, че няма да бъде нарязан, а щяло да се подходи като Паметника на Цар Освободител, където били отрязани копитата на коня, само че ние видяхме, че се реже от фигурите. Тези хора нямат документи, по тази причина са се оградили ", сподели Свиленски.

Към 11,00 часа през днешния ден той отиде край монумента с сътрудниците си Христо Проданов, Иван Ченчев и Иван Таков, с цел да защитят паметника и да изискат документите за демонтажа му. Последва обаче случай, при който част от оградата към ПСА пада върху него и нарязала ръката му. Той самият упреква човек, който по негови думи е шеф на дирекция в Областната администрация или основен инженер, защото е блъснал преднамерено оградата върху него.

" Не виждам действието на Столична община, на кмета Терзиев, съобщи Свиленски. Той е пресметнал, че 20% от депутатите в Народното събрание са срещу махането на паметника въз основата на парламентарно показаните групи.

„ Кранът, който е сега до паметника, не е минал механически контрол, той не може да вдигне тази структура. Вместо да намерят подобаващ кран, те унищожават културно завещание ", добави Георги Свиленски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР