Със скока в стойността си през последните месеци биткойнът привлича

...
Със скока в стойността си през последните месеци биткойнът привлича
Коментари Харесай

От всичко до нищо и обратно: 4 истории на биткойн инвеститори

Със скока в цената си през последните месеци биткойнът притегля от ден на ден вложители. Ентусиастите биха споделили, че това е бъдещето на парите, само че вложението в прословутата мощно волатилна виртуална валута може да бъде същинско влакче на ужасите. Няколко самостоятелни вложители описват пред „ Би Би Си “ своите завършения в света на криптовалутите.

„ Платих си цяла отмора в Исландия “

Джеймс Сейи, софтуерен съветник

За първи път вложих в биткойн през 2017 година – бях обезпокоен да влагам доста, по тази причина дадох към 500 паунда.

Изкарах 2500 лири по време на един от пиковете в цената и прекарах страхотна отмора в Исландия – парите бяха потребни, Исландия е прелестна, само че скъпа.

Закупих още веднъж през 2018 година, когато цената беше по-ниска, тъй че към момента съм вътре, само че не скърбя за моментите, в които съм продавал.

„ Той не си върна и едно пени “

Дейвид Стъбли, създател на компанията за киберсигурност 7 Elements

Имахме клиент, чийто биткойн портфейл бе наличен посредством машинация и всички пари от него бяха трансферирани. Възнамеряваше да употребява парите като депозит за къща.

Човекът, уплашен от съмненията във валутата, решил да ревизира портфейла си, само че щракнал върху лъжлива връзка, която го отдела към фишинг уебсайт.

Имаше 84 биткойна, а измамниците трансферираха 83 от тях. По това време, през 2017 година, те бяха на стойност 475 хиляди $.

Проследихме заплащането и видяхме по какъв начин минава през разнообразни портфейли, до момента в който най-после стигна до един, съдържащ валута за 15 млн. $.

Самоличността на измамниците не можа да бъде разпозната, само че успяхме да замразим портфейлите, тъй че най-малко отказахме достъпа до откраднатите средства.

Днес откраднатите биткойни на клиента щяха да костват 2.8 млн. паунда.

„ Купих си „ Бентли “

Джавед Кан, самостоятелен трейдър

Моето странствуване с биткойна не стартира като инвестиция. Първоначално беше форма за превод на пари, не трябваше да очаквам удостоверение от банки и по този начин нататък – беше комфортно.

През 2018 година оставих малко биткойн в портфейла си и преди да усетя, виждах облага, което ме изненада. Бях казвал на приятелите си, че го употребявам като инструмент за прехвърляния, не бях мислил да влагам в него.

През януари 2020 година осребрих облагите си и си купих „ Бентли “ в Дубай, където в този момент пребивавам. Изпратих видео от шоурума на майка ми и тя се разплака, в действителност беше горда.

Мисля, че най-хубавото време за пазаруване на биткойн е когато никой не приказва за това – изчакайте шумотевицата да отмине.

„ Сметката ми за ток беше 600 австралийски $, когато копаех биткойн “

Роан Мускат, проектов управител и електроинженер

Разбрах за биткойн през 2010 година, само че като малко хардуерен фанатик, желаех да го копая. В началото на 2016 година купих графини карти и първоначално се справях сносно.

Стартъп, за който бях правил съвещания, ми даде няколко монети Horizon State, с цел да платя част от нещата, а през януари 2017 година тези плюс моите извлечени активи бяха на стойност 40 хиляди австралийски $.

Реших да търгувам малко и проучвах ботове, до момента в който прекосявах към по-мащабно копаене.

Първоначално се изплащаше. Сметката ми за електрическа енергия доближи 500-600 $ на месец, защото платформата за копаене се нуждаеше от доста сила.

В последна сметка продадох оборудването за копаене и сега имам към 2000 $ в крипто.

Можех да печеля повече, само че страстите и рисковете в търговията ме унищожиха и избирам да не поемам риска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР